Bağlar patlamasına ilişkin 5 kişi tutklandı

PKK'lı teröristlerce Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen, 2'si polis 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda gözaltına alınan 11 kişiden 5'i tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bağlar patlamasına ilişkin 5 kişi tutklandı

- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 2'si polis 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 5'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 4 Kasım'da merkez Bağlar ilçesinde Aydın Arslan Bulvarı'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada PKK'lı teröristlerce 3 ton bomba yüklü minibüsün infilak ettirildiği, 2 polis memurunun şehit olduğu, 10 kişinin yaşamını yitirdiği 100'ü aşkın kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 kişi serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen ve savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 6 şüpheliden 5'i, "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" ile "nitelikli adam öldürmek" suçlarından tutuklandı, 1 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 2'sinin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce 4 Kasım'da düzenlenen saldırıda, polis memurları Semih Turgut ve İsmail Mavitaş şehit olmuş, 10 sivil yaşamını yitirmiş, 100'ü aşkın kişi de yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber