'Çalıntı sorularla öğretmen olup himmet vermiş'

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli eski askeri personellerin de olduğu 11'i tutuklu 22 kişi hakkında 25 yıla kadar varan hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Çalıntı sorularla öğretmen olup himmet vermiş'

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli eski askeri personeller ile bunlara "abilik" ve "ablalık" yaptıkları iddia edilen öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 22 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede sanıklar için "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıl, "terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından ise 10 yıl olmak üzere 25'er yıl hapis cezası talep edildi.

Sanıklar ile gizli tanıkların ifadelerine de yer verilen iddianamenin sonuç ve değerlendirme bölümünde İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli sanık 12 eski askeri personelin terör örgütünün sohbet toplantılarına katılıp, aldıkları maaşın yüzde 10'unu "himmet" adı altında örgüte verdikleri belirtildi.

İddianamede, sanıklardan Cemal R'nin örgütün yardımıyla astsubaylıktan subaylığa geçiş yaptığı ve ABD'ye göreve gönderildiği ifade edildi.

Sanıklardan Sinan K. ile Sadi S'nin ise ülke genelinde Türk Hava Kuvvetlerine uzman çavuş alımlarındaki heyette görev yaptıkları, örgütün kendilerine bildirdiği adaylara avantaj sağlayıp seçilmelerini sağladıkları öne sürüldü. İddianamede, sanıklardan Hakan U'nın eşi Hilal U'nun örgüt yardımıyla KPSS'deki soruların cevaplarının verilip sınavda tamamını yaptığı ve bu yüzden hakkında soruşturma başlatıldığı anlatıldı.

İddianamede ayrıca, sanık Ersin B'nin İncirlik'teki askeri personelin "abisi" olduğu, sohbet toplantılarında askeri personele terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarını okuduğu, vaazlarını dinlettiği ve "himmet" adı altında personelin maaşlarının yüzde 10'unu topladığı belirtildi. Ersin B'nin evindeki vitrindeki vazoda sakladığı bin 900 liraya da el konulduğu kaydedildi.

Sanıklardan Fadime B'nin de çalışan kadınlardan "himmet" adı altında para topladığı öne sürüldü.

İddianamede, terör örgütünün yönlendirmesiyle 4 çiftin evlendiği, bu kişilerden Züleyha K'nin üniversitede bölge sorumluluğu yaptığı, KPSS'de sınav sorularının kendisine verilmesi üzerine öğretmen olduğu ve maaşının yüzde 10'unu "himmet" adı altında örgüte verdiği aktarıldı.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Neşet Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber