6 ilde, FETÖ'den gözaltınan alınan 7 kişi tutuklandı

Kars merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 ilde, FETÖ'den gözaltınan alınan 7 kişi tutuklandı

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDY'nin ticari faaliyetlerini yürüttüğü belirlenen Harakani Özel Eğitim Yayın Yurt Hizmetleri Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından operasyon başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kars'ın yanı sıra İstanbul, Ankara, Manisa, Adana ve Tokat'ta sürdürülen operasyonda, hakkından yakalama kararı çıkartılan 13 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 10 şüpheli, Harakani Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kars Cumhuriyet Savcılığına gönderildi.

Savcılıkta ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen 10 zanlıdan F.D, TÖ, S.B, O.B, G.T, R.G. ve G.Ş, tutuklandı. Diğer 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cüneyt Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber