'Basın İlan Kurumu, FETÖ'nün arka bahçesi oldu'

Yarkadaş: Basın İlan Kurumunun, 15 Temmuz darbe girişimine kadar FETÖ'nün arka bahçesi olduğunu savunan Yarkadaş, kurumun yapısının değiştirilerek gerçek tirajlara göre ilan vermesinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 19:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
'Basın İlan Kurumu, FETÖ'nün arka bahçesi oldu'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin doğrudan TBMM Genel Kurulu gündemine alınması önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, önerisi üzerinde söz alan Yarkadaş, AK Parti içinde bir huzursuzluk olduğunu ileri sürerek "Sarayın, Başbakan Binali Yıldırım'ın performansından memnun olmadığını, hatta 'Ahmet Davutoğlu'ndan bile daha kötü performans gösteriyorsun' dediğini biliyoruz." iddiasında bulundu.

CHP'nin köklü bir parti olduğunu dile getiren Yarkadaş, "AKP gibi konjonktürel bir parti değildir. Bugün konjonktüre dayanarak yüzde 49 almak sizi çok fazla umutlandırmasın. ANAP, DYP gibi bir konjonktür partisisiniz. Yarın da tarihe karışacaksınız." dedi.

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının 25 gündür hapiste olduğunu ifade eden Yarkadaş, öte yandan 142 gazetecinin muhalif olmaları nedeniyle haksız bir şekilde cezaevinde tutulduğunu ileri sürdü.

Basın İlan Kurumunun, 15 Temmuz darbe girişimine kadar FETÖ'nün arka bahçesi olduğunu savunan Yarkadaş, kurumun yapısının değiştirilerek gerçek tirajlara göre ilan vermesinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 14 yıldır iktidarda bulunan partilerinin Türkiye'nin en güçlü partisi olduğunu belirterek partilerinin içinde bir huzursuzluk olmadığını bildirdi.

Muş, Cumhuriyet gazetesinin ilk defa 1942'de İsmet İnönü'nün Cumhurbaşkanlığı döneminde kapatıldığını ve gazeteye 5 ay ceza verildiğini anımsattı.

AK Parti'deki Genel Başkan değişiminin coşkulu bir kongre sonucunda olduğunu aktaran Muş, "Kaset falan da yok ortada. Kaset orada." diyerek CHP sıralarını işaret etti. Muş, "Kasetle değiştirdiniz Baykal'ı. Baykal'ı kasetle götürdünüz." dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise şöyle konuştu:

"Su kabağını bilir misiniz? Yüzyıllık çınarın dibine bir tane çekirdeği düşer, nemi bulunca hızla büyüyüp yükselip gider, çınarın boyunu geçer. Geçtikten sonra yapısı gereği de birazcık küstah, burnu büyüktür, yüzyıllık çınara tepeden bakar, küçümser ama hiç kar, kış, kırağı, rüzgar görmemiştir. Karları, kışları gören, bu ülkenin iyi gününde, kötü gününde dimdik ayakta duran bir ulu çınarın grup başkanvekili olarak su kabağının yerle yeksan olduğu günde halinize yine bizim acıyacağımızı, hakkınızı bizim savunacağımızı, mağduriyetinizi bizim dile getireceğimizi buradan bir kere daha ifade ediyoruz."

Yarkadaş'ın teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi, kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda daha sonra Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber