Türkiye ile Gürcistan arasında işbirliği protokolu imzalandı

Türkiye ve Gürcistan rekabet kurumları arasında işbirliği memorandumu imzalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2016 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye ile Gürcistan arasında işbirliği protokolu imzalandı

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Gürcü mevkidaşı Giorgi Barabadze ile iki ülkenin rekabet kurumları arasında işbirliğini öngören memorandumu imzaladı.

Torlak, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Barabadze ile bir araya geldi.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün de katıldığı görüşmede, Torlak, "Türkiye ve Gürcistan'ın son dönemlerdeki yakınlaşması ve birbirleri ile dayanışması kapsamında böyle bir anlaşmanın daha da anlamlı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Aynı coğrafyadaki iki ülke arasında benzer ilişkilerinin kurulması ve ileriye taşınmasının son derece önemli olduğunu söyleyen Torlak, Gürcistan'a 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'ye vermiş olduğu destek için teşekkür etti.

Barabadze, Torlak ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.

- Türkiye ve Gürcistan iki stratejik ortak

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü de Türkiye ve Gürcistan'ın iki stratejik ortak olduğunu vurgulayarak, her alanda ilişkilerin geliştirilmesinde ve işbirliği yapılmasında büyük fayda gördüğünü ifade etti.

Türkiye ile Gürcistan rekabet kurumlarının bugüne kadar doğrudan temas halinde olmadığını ancak memorandumla bu eksikliğin giderileceğini belirten Gümrükçü, memorandumun imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkürler etti.

Açıklamaların ardından Torlak ve Barabadze işbirliği memorandumunu imzaladı.

Memorandum, rekabet alanında işbirliği, ortak etkinlikler düzenlenmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımı, ortak projeler gerçekleştirilmesi ve karşılıklı danışmanlık hizmetleri gibi maddeler içeriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber