Darbeyi tweet'le kutlayan avukat tutuklandı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Twitter hesabından "Yurtta Sulh Konseyi nerede kaldın? Niye geç kaldın? Yurtta Sulh Konseyi işbaşında! Bin yaşa Yurtta Sulh Konseyi. Teşekkürler TSK! TSK ülke yönetimine tümüyle el koymuştur! Recep sen bu hallere düşeceğini hiç düşünmedin mi" şeklinde mesajlar paylaşan avukat Vural Ergül, darbe girişimi başarısız olunca firar etmişti.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeyi tweet'le kutlayan avukat tutuklandı

ELİF ALTIN

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Twitler hesabından "Yurtta Sulh Konseyi nerede kaldın? Niye geç kaldın? Yurtta Sulh Konseyi işbaşında! Bin yaşa Yurtta Sulh Konseyi. Teşekkürler TSK! TSK ülke yönetimine tümüyle el koymuştur! Recep sen bu hallere düşeceğini hiç düşünmedin mi" şeklinde mesajlar paylaşan avukat Vural Ergül, darbe girişimi başarısız olunca firar etmişti. 8 Kasım'da İstanbul Beykoz'da yakalanan Ergül, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Savcılık yazısında, şüpheli Vural Ergül'ün her ne kadar FETÖ'nün yargı alanındaki ana operasyonlarından olan Ergenekon davasında FETÖ aleyhine beyan ve açıklamalarda bulunmuş gibi algı oluşturmaya çalışsa da özellikle 2014 yılından itibaren mantıklı izahı olmayacak şekilde örgütle irtibat kurduğu belirtildi. Savcılığın sevk yazısına göre Vural Ergül'ün birçok FETÖ'cü gazeteci ile de yoğun irtibatı vardı.

Hem Ergenekon hem Celepoğlu'nun avukatı

Sevk yazısında Ergül'ün 2010 yılından itibaren de Bank Asya yönetimi ile bağlantıları tespit edildiği belirtilerek, "Ergül, Ergenekon dava surecinde FETÖ aleyhinde olduğunu beyan etmesine rağmen, FETÖ'nün bir başka operasyonu ve kumpası olan MİT TIR'ları operasyonunda kilit isim olan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatlığını yapacak düzeyde, zihinsel anlamda eksen kayması içine girdi" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber