Rize'de 14 emniyet personeli tutuklandı

Rize merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 31 kişiden 14'ü tutuklandı, 17'si adli kontrol şartıyla salıverildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rize'de 14 emniyet personeli tutuklandı

RİZE (AA) - Rize merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 31 kişiden 14'ü tutuklandı, 17'si adli kontrol şartıyla salıverildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir emekli emniyet amiri, açığa alınan bir komiser ve 5 komiser yardımcısı, 14 polis memuru, 3 astsubay, bir uzman çavuş, 2 özel güvenlik görevlisi ve 4 özel sektör çalışanı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki işlemlerin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 14 emniyet personeli tutuklandı. 7 polis, 4 askeri personel, 2 özel güvenlik ve 4 özel sektör çalışanı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan bir kişinin aranmasına devam ediliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 17 Kasım'da, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit edilen 32 kişinin yakalanmasına yönelik Rize merkezli Ankara, Mersin, İzmir, Trabzon ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, 31 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber