Yangın faciasında kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu

Adana'nın Aladağ ilçesinde dün akşam özel kız öğrenci yurdunda çıkan 11 öğrenci ile 1 eğitmenin yaşamını yitirdiği yangında kızların cesetleri birbirlerine sarılı halde bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yangın faciasında kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu

Adana'nın Aladağ ilçesinde dün akşam özel kız öğrenci yurdunda çıkan 11 öğrenci ile 1 eğitmenin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı yangınla ilgili soruşturma devam ederken, ölen kızların cesetleri birbirlerine sarılı bulundu.

Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cesetlerin teşhisi için ailelerden DNA örnekleri alınırken, yaralıların tedavisi sürüyor.

ENKAZ ORTAYA ÇIKTI

Aladağ'daki kız öğrenci yurdundaki facianın boyutları bu sabah gün ağarınca ortaya çıktı. 3 katlı binanın çatısının tamamen yanıp çöktüğü görüldü. Yangın sırasında kilitli olup olmadığı tartışılan binanın yangın merdiveninin açık olduğu dikkat çekti.

12 kişiye mezar olan yurt binasının çatısında bulunan çinko levhaların bile yanıp zemine düştüğü görülürken, binanın giriş katındaki elektrik trafosundan başladığı değerlendirilen yangınıyla ilgili ekiplerin ayrıntılı bir çalışma başlattığı kaydedildi.

BAKANLAR OLAY YERİNDE

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yangında yaralananları hastanede ziyaret etti. Hastane ziyaretleri sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Milletimizin başı sağ olsun, büyük geçmiş olsun" dedi.

"İLK VERİLEN BİLGİLERE GÖRE YANGIN ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTI"

Ziyaret sırasında açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Kaynak, yangının kesin çıkış nedenin araştırıldığını belirtti. Çok acı bir olayı hep beraber yaşadıklarını ifade eden Kaynak, "Akşam 19.30 sıralarında yangın neticesinde bir yurtta 12 vefat var, 10'u çocuk 2'si yetişkin. 24 yaralımız var. Değerli İçişleri Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, Adana milletvekillerimizle birlikte Aladağ'a gittik" diye konuştu.

CENAZELERİN TEŞHİSİ İÇİN AİLELERDEN DNA ÖRNEĞİ ALINACAK

Yangın faciasında hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldüğü, bazı cenazelerin teşhisi için ise ailelerden DNA örneği alınacağı bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olayın ardından bakanlardan ve Adana Valisi Demirtaş'tan telefonla bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber