'Tek hedefiniz kamuda istihdam olmasın'

Bakan Tüfenkçi: Gençlerimiz kamuda istihdamı birinci hedef olarak belirlemiş ama kendi şirketlerinde, söz sahibi olacakları bir alana yönelmelerinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tek hedefiniz kamuda istihdam olmasın'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gençlerin kamuda istihdamı birinci hedef olarak belirlediğine işaret ederek, "Kendi şirketlerinde, söz sahibi olacakları bir alana yönelmelerinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tüfenkci, Malatya Üniversite Öğrencileri Platformu (MÜNÖP) üyelerini kabul etti.

Gençlere kendilerini iyi yetiştirmeleri ve özellikle dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Tüfenkci, "Hayat bir imtihan, hem bu imtihanı geçmek için, hem de kendinizle barışık olmak için en iyi iyisini yapmaya çalışın. Bazı şeyleri mesleğe atıldıktan sonra yapabilirsiniz diye düşünebilirsiniz, mesela yabancı dili mesleğe atıldıktan sonra öğreneyim dediğiniz zaman olmuyor. Bunun için zamanı verimli değerlendirmelisiniz." diye konuştu.

Gençlere, "Tek hedefiniz kamuda istihdam olmasın" uyarısında bulunan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Eğitim danışmanlığı, mali müşavirlik, ofis desteği gibi birçok alanda genç girişimciler için fırsatlar sunuyoruz. Sahaya indiğimizde, gençlerin arasında olduğumuzda çoğunun bu fırsatlardan haberi yok. Gençlerimiz kamuda istihdamı birinci hedef olarak belirlemiş, elbette kamuda istihdam rahat görünebilir ama kendi şirketlerinde, söz sahibi olacakları bir alana yönelmelerinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Platform Başkanı Onur Sarıoğlan da MÜNÖP hakkında bilgi vererek, platformun hedefinin, öğrencilerin akademik ve kültürel anlamda gelişimde katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber