'Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da yurt sorununu çözemez'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aladağ'da yurtta çıkan yangına ilişkin, " Sormamız gereken soru şu, koskoca Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da yurt sorununu çözemez?" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da yurt sorununu çözemez'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından Eskişehir Yolu üzerinde yaptırılacak Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

"Atmosferin biraz karamsar olduğunu biliyorum." diyerek sözlerine başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Aslında her gün güzel bir güne uyanmak isteriz. Huzur içinde yatağımızdan kalkıp, kahvaltıya oturmak isteriz. Akşam televizyonun karşısına geçip haberleri, dizileri, filmleri, tartışma programlarını huzur içinde dinlemek isteriz. Fakat bugün geldiğimiz nokta bunlara imkan vermiyor." diye konuştu.

"Neden bunun önlemi alınmaz"

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün akşam acı bir haberle karşı karşıya kaldık. 11 kız çocuğumuz ve bir görevli, çıkan yangında hayatını kaybetti. Çocukların ne kadar önemli olduğunu bütün anneler babalar bilir. Çocukların üzerine titreriz. Onların bizden daha iyi bir eğitim almasını isteriz. Daha iyi bir yaşam koşulları, yaşam standardı yakalamalarını isteriz. Her türlü özveride bulunuruz, 'Çocuklarımız daha iyi yetişsin' diye. Aladağ'da yurtta kalan çocuklarımız, köylerden gelip barınacak yerleri olmadığı için bir yurtta kalan çocuklarımız. Sormamız gereken soru şu, koskoca Türkiye Cumhuriyeti nasıl olur da yurt sorununu çözemez? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, 'Dünyaya meydan okuyoruz' diye bağıranlar acaba bu çocukların yurt sorununu neden çözmezler? 14 yıldır iktidardasınız yurt sorununu neden çözmüyorsunuz."

Yurtta yangın merdiveni bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ölen kız çocuklarımızın yığıldığı yer yangın merdiveninin kapısının önü. Açılmıyor çünkü kilitli. Oysa teknoloji var, içeriden açılan, dışarıdan açılmayan kapılar var. Neden bunlar yapılmaz? Neden bunun önlemi alınmaz? Neden ve hangi gerekçeyle izin verilir." diye konuştu.

"Yayın yasağı eleştirisi"

Çocuklarını kaybeden anne ve babaların yaşadığı acıları herkesin yüreğinde hissettiğini bildiren Kemal Kılıçdaroğlu, yangına ilişkin yayın yasağını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Şimdi RTÜK hemen yayın yasağı getirmiş. Niye yayın yasağı getirirsiniz? Gerçeklerin vatandaşlar tarafından öğrenilmesini ne için istemiyorsunuz? Hangi gerekçeyle yayın yasağı getiriyorsunuz, anlamak mümkün değil. Gerçekleri nereye kadar saklayacaksınız?" ifadesini kullandı.

Mehmet Tosun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber