ABD'den kaybolan Türk askerleri açıklaması

ABD'nin Doğal Kararlılık Operasyonu Ortak Görev Gücü komutanlarından Tümgeneral Rupert Jones, kaybolan Türk askerleri ile ilgili sorulan soruya yanıt verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2016 02:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD'den kaybolan Türk askerleri açıklaması

DEAŞ'a karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Ortak Görev Gücü komutanlarından Tümgeneral Rupert Jones, Şii Haşdi Şabi milislerinin Musul ve civarındaki artan etkinliklerini "Irak yönetiminin kararı" şeklinde değerlendirdi.

Tümgeneral Jones, Bağdat'tan video konferans yoluyla bağlandığı Pentagon'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Jones, Şii Haşdi Şabi milislerinin Musul ve civarındaki bölgelerde gösterdiği etkinliğin artmasının Musul'un kurtarılmasından sonra "mezhepsel bir bölünmeye" neden olup olmayacağı yönündeki soruya cevap verdi.

Koalisyonun bağlayıcı işbirliğinin sadece Irak yönetimine olduğunu vurgulayan Jones, "Şii unsurlara açık emirler ve talimatlar veren Başbakan İbadi'dir. Musul operasyonu boyunca bu unsurların, bu talimatlara göre hareket ettiğini söylemeliyiz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ"

Bağdat yönetimi ile Şii unsurlar arasındaki anlaşmaların sonuçlarının Musul'da görüldüğünü kaydeden Tümgeneral Jones, "Anlaşılan Başbakan İbadi, bu durumdan memnun gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Askeri amaçları bakımından Musul'un kurtarılması sürecinde Bağdat yönetimiyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini aktaran Jones, İbadi yönetiminin Şii unsurlar verdiği talimatlarla ilgilenmediklerini söyleri. Jones, "Her ne olursa olsun biz Irak güvenlik güçlerini destekliyoruz." dedi.

Öte yandan Jones, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün iki Türk askeriyle irtibatın kesildiğinin hatırlatılması üzerine, "Türkiye, NATO müttefikimiz ve DEAŞ karşıtı koalisyonun önemli bir ortağıdır. Dolayısıyla 2 askerin kurtarılması sürecinde Türkiye'yi destekliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber