'Gülen için, elimdeki bombayı patlatırım'

İstanbul'daki ilk 15 Temmuz iddianamesinde itirafta bulunan cuntacılar "Darbe emrini Gülen verdi" dedi. "Gülen için elimdeki bombanın pimini çekerim" diyen subay ile suikast timinin detayları da iddianameye girdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Aralık 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Gülen için, elimdeki bombayı patlatırım'

FATİH ULAŞ

İstanbul'daki ilk 15 Temmuz iddianamesinde itirafta bulunan cuntacılar "Darbe emrini Gülen verdi" dedi. "Gülen için elimdeki bombanın pimini çekerim" diyen subay ile suikast timinin detayları da iddianameye girdi

1 5 Temmuz darbe teşebbüsüne katılan İstanbul'daki askerler hakkında hazırlanan ilk iddianamede, 2 kez Gülen'le yüz yüze görüşen albaydan, "Hoca Efendi için elimdeki bombanın pimini bile çekerim" diyen subaya kadar onlarca delil sıralandı. 189 sayfalık iddianamede ifade ve itiraflarına yer verilen pek çok isim, darbe girişimi emrini veren kişinin Fetullah Gülen olduğunu açıkladı.

ÖKSÜZ, PLANI GÜLEN'E GÖTÜRDÜ

Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız:

Üsteğmenken FETÖ'ye katıldım. 15 Temmuz öncesi 9 günlük bayram tatilinde Ankara'da bazı askerlerle birlikte darbe planlamasına ilişkin toplantı yaptık. Bu toplantıya Adil Öksüz de katıldı. Öksüz, "Ben bu çalışmaları ABD'ye gidip Fetullah Gülen hocama sunacağım" dedi. Darbeye karşı olan generalleri rehin alma görevi bana verildi. Bunlardan ikisini rehin aldım.

Adana'da gizli tanık Sel:

Askeri lise sınavlarına girme teklifini yapan abi bana, "Hoca efendiyi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin, kendini feda eder misin" diye sordu. Ben de "Evet" dedim. Kuleli sınavına girmeden 2 gün önce çıkabilecek 50 soruyu verdiler.

Jandarma Albay Arif Kalkan:

Askeri lisede FETÖ'ye katıldım. Gülen'le 2 kez yüz yüze görüştüm. Birinde Gülen bana 'Baki' kod adını verdi. Toplantıda, Güvercinlik'teki bir kısım generalleri rehin alıp Akıncılar'a götürme görevi verildi. Darbenin talimatını bize Türkiye'de bulunan örgüt yöneticileri aracılığı ile Gülen verdi.

Tutuklu astsubay Rifat Çelik:

15 Temmuz'da 3 kişi helikopterle yükseldik. Binbaşı Ahmet Güzel helikopterdeki üçüncü kişiye devamlı "Abi" diye hitap ediyordu. Bu kişi sivil kıyafetliydi ve tabanca taşıyordu. Hiç konuşmuyordu. Yeşilköy Askeri VIP Apronu'na indik. Binbaşı, "Sıkıyönetim ilan edildi, bundan sonra her emir sorgusuz yerine getirilecek" dedi.

'CEHENNEMİ YAŞATACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı koruma polisi Murat Bayrak:

Otele saldıran teröristler, "Hani lan inlerimize girecektiniz, biz sizin inlerinize girdik. Nerde o? Çabuk söyleyin nereye gitti" diye sordular. Bir polis memuru teröristleri Cumhurbaşkanı'nın kaldığı villaya götürdü. Villayı otomatik silahlarla taradılar.

Marmaris suikast timinden Serkan Elçi:

Zekeriya Kuzu Cumhurbaşkanı'nı bulamayınca koruma polislerine "Size cehennemi yaşatacağız, daha yeni başlıyor" deyip küfretti. "Hani inlerimize girecektiniz, hırsızın evlatları, kafanızı kaldırdığınızda sizleri öldürürüz. Nerede o hangi helikopterle gitti, hangi havalimanına inecek" dedi.

İLK İŞ HAPİSTEKİLERİ ÇIKARMAKTI

İzmir'de Şapka kod adlı gizli tanık:

Telefonuma kurulan program üzerinden sorumlularım olan Cihan ve Osman abileri görebiliyordum. Adil Öksüz bir konuşmasında, 15 Temmuz'da yapılacak ilk işlerden birinin tutukluları çıkarmak olduğunu söyledi. Ayrıca, 'Arkadaşlar biraz önce içerideki odadan büyüğümüzle görüştüm. Sizlere selamı var" demişti. Büyüğümüz dediği kişinin Fethullah Gülen olduğunu düşünüyorum.

Paşa kod adlı astsubayZekeriya Kuzu:

FETÖ yapılanmasındafaaliyet yürüttüm. Sadecekod adını bildiğim bir abi ile sürekligörüşüyordum. Bana 1 dolarlıkbanknot vererek, bu parayı Gülen'ingönderdiğini ve her zaman cüzdanımdataşımamı söyledi.

Akar'ınyaveri YarbayLevent Türkkan:

Örgütün talimatıylaGenelkurmay Başkanıve 2. Başkanı'nın odasınadinleme cihazıyerleştirdim.

BaşbakanlıkÖzel Kalem GörevlisiMuhammet Uslu:

Dinleme cihazlarınıTürkkan'a ben verdim.

Helikopter pilotuBeniz Aldemir:

Ankara Emniyeti'nibombalayan helikopterpilotlarıYarbay Erdal Başlarve Binbaşı SadullahAbra ile MİT'e ateşeden Yarbay MuratKarataş ve BinbaşıTaha Fatih Çelik debenim gibi FETÖmensubu.

Ankara'da sivilhedeflere atış yapanKara Pilot Yarbayİlkay Ateş:

Küçükyaşlardan itibarenFETÖ bünyesinde yeraldım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber