Almanya'da ibretlik çıkış: Türkiye var biz yokuz

Almanya Federal Meclisi'nde Ortadoğu'daki durumla ilgili görüşmeler sürerken, Dışişleri Komisyonu Başkanı Röttgen Lozan'da hiçbir AB ülkesinin olmadığını hatırlattı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Aralık 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Almanya'da ibretlik çıkış: Türkiye var biz yokuz

Alman Federal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen, Batılı ülkelerin, Suriye'nin Halep kentinde yaşananları durdurmakta yetersiz kaldığını söyledi.

BATI DIŞ POLİTİKASININ EN BÜYÜK FELAKET SEMBOLÜ

Federal Mecliste, Suriye'deki duruma ilişkin düzenlenen oturumda konuşan Röttgen, Batılı ülkelerin Halep'te yaşanan insanlık trajedisi karşısında bir "baygın" hava içerisinde olduklarını ve insanlara yardım etmek konusunda başarısız kaldıklarını belirterek, "Bana göre Halep, Batı dış politikasının son yıllardaki en büyük felaketinin sembolüdür" dedi.

"LOZAN'DA AB TEMSİL EDİLMİYOR AMA TÜRKİYE VE KATAR VAR"

Röttgen, İsviçre'nin Lozan kentinde sürdürülen Suriye görüşmelerine Türkiye ve Katar'ın da katıldığını, ancak 28 AB ülkesinden hiçbirinin temsil edilmediğini hatırlattı.

Halep'te savaş suçu işleyen taraflara yönelik ekonomik yaptırımlar uygulanması gerektiğini de savunan Röttgen, söz konusu savaş suçlarının BM tarafından da kayıt altına alınması gerektiğini kaydetti.

Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Milletvekili Roderich Kiesewetter ise teröre karşı mücadele konusunda AB ülkelerinin daha sıkı işbirliği yapması ve Türkiye gibi diğer bazı müttefik ülkelerin de AB güvenlik ve savunma politikalarına daha yoğun şekilde dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber