Geçen yıl 6 öğrencinin yandığı kursun yatılı kısmı kapatıldı

Aladağ'da özel kız yurdunda dün akşam yaşanan ve 11 öğrenci ile bir eğitmenin yanarak feci şekilde ölümü ile sonuçlanan olay, bir yıl önce Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyü yatılı kuran kursunda çıkan ve 6 öğrencinin yanarak hayatını kaybetmesi olayını gündeme getirdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Aralık 2016 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geçen yıl 6 öğrencinin yandığı kursun yatılı kısmı kapatıldı


Adana Aladağ ilçesinde özel kız yurdunda dün akşam yaşanan ve 11 öğrenci ile bir eğitmenin yanarak feci şekilde ölümü ile sonuçlanan olay, bir yıl önce Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyü yatılı kuran kursunda çıkan ve 6 öğrencinin yanarak hayatını kaybetmesi olayını gündeme getirdi. Karaağaç köyünde bulunan ve 1 Aralık 2015'te 6 öğrencinin ölmesine sebep olan Kuran kursu binası yeniden onarılırken, kursun yatılı bölmemesin kapatıldığı öğrenildi. Kulp Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.

Aladağ'da dün gece özel bir kız yurdunda çıkan ve 11 öğrenci ile 1 eğitmenin yanarak feci şekilde yaşamını yitirmesine neden olan yangın, geçmişte yaşanan bu benzer faciaları gündeme getirdi. Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyünde 1 Aralık 2015 tarihinde gece meydana gelen ve 12 öğrencinin kaldığı yatılı Kuran kursunda 6 öğrencinin yanarak ölmesine sebep olan olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen soruşturmada şimdiye kadar bir sonuç elde edilemediği öğrenildi. Olay ile ilgili soruşturma sürürken, köyde bulunan ve yangın ile kullanılamaz hale gelen Kuran kursunun yeniden onarıldığı ancak yatılı kısmının kapatıldığı belirtildi. İlçe Müftülüğüne bağlı olan kursun yatılı kısmında bulunan yataklar boşaltılırken, altı Cami ve taziye evi olarak kullanılan binada köy çocuklarına zaman zaman kuran kursu verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber