İlahiyat öğrencilerinden Halep'e yardım kampanyası

MÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri "Halep Yardım Bekliyor" sloganıyla başlattıkları kampanya ile Halep'teki ailelere yardım eli uzatıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2016 12:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İlahiyat öğrencilerinden Halep'e yardım kampanyası

İlahiyat fakültesi öğrencilerinden Halep'e yardım kampanyası

- MÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri "Halep Yardım Bekliyor" sloganıyla başlattıkları kampanya ile Halep'teki ailelere yardım eli uzatıyor

İSTANBUL (AA) - Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, "Halep Yardım Bekliyor" sloganıyla başlattıkları kampanya ile Halep'te yardıma muhtaç ailelere yardım eli uzatıyor.

İkinci el kışlık eşya yardım kampanyasını başlatan MÜ İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinden Mehmet Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört gün önce Halep'teki ihtiyaç sahibi aileler için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Akın, toplanan yardımların Avrasya Vakfı aracılıyla Hatay'a, oradan da Türk Kızılayı vasıtasıyla Halep'e ulaştırılacağını aktararak, "Yardım kampanyasını İlahiyat Fakültesi'ndeki kulüpler ve öğrenci konseyimizin desteği ile başlattık. Kampanyamıza ilk destek fakültemiz dekanından geldi. Kampanyayı sosyal medyadan duyurduk ve gerek İstanbul içi gerekse İstanbul dışındaki üniversiteler, sivil toplum kuruluşları bize destek verdi. Kampanyamız yoğun ilgi gördü." diye konuştu.

Halep'teki duruma değinen Akın, "Bilindiği üzere Halep'te bir ateş yanıyor. Oradaki halk Esed rejimi tarafından çok yoğun baskı altında. Öğrenciler olarak bir nebze olsun farkındalık oluşturmak ve oradaki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için bu kampanyayı başlattık. Kampanyamız yarın akşam sona erecek ama çok yoğun ilgi var. Bu ilginin devam etmesi halinde kampanyamızı gerekirse bir hafta daha uzatabiliriz. Buraya getirilen giysiler çocuk, erkek ve kadın olarak öğrenciler tarafından ayrılıp paketlendikten sonra Hatay'a, oradan da Halep'e ulaştırılacak." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber