İddianame: 8 bin 651 askeri personel darbe teşebbüsüne katıldı

Ankara'daki ilk FETÖ iddianamesinden: 8 bin 651 askeri personelin karıştığı darbe girişiminde TSK'ya ait 35 uçak, 37 helikopter, 246 zırhlı ve 4 bine yakın hafif silah kullanıldı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Aralık 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İddianame: 8 bin 651 askeri personel darbe teşebbüsüne katıldı

YÜKSEL TEMEL

Ankara'daki ilk FETÖ iddianamesinden: 8 bin 651 askeri personelin karıştığı darbe girişiminde TSK'ya ait 35 uçak, 37 helikopter, 246 zırhlı ve 4 bine yakın hafif silah kullanıldı. Hedef Erdoğan'dı

Ankara Başsavcılığı, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin ilk iddianameyi tamamladı. İddianamede "FETÖ üyesi bir kısım asker ve kamu görevlilerinin ifadelerinden, darbe teşebbüsünün Gülen'in bilgisi ve talimatı ile yapıldığı ve sivillerin katledilmesi, kamu görevlilerinin şehit edilmesi başta olmak üzere ortaya çıkan maddi ve manevi zarardan adı geçenin başında olduğu terör örgütünün sorumlu olduğu anlaşılmaktadır. Teşebbüse toplam 8 bin 651 askeri personel karışmış, TSK'ya ait savaş uçakları dahil 35 uçak, 37 helikopter, 74 tanesi tank olmak üzere 246 zırhlı araç ve 4 bine yakın hafif silah kullanılmıştır. Örgüt mensupları, o esnada tatilde bulunan Cumhurbaşkanımızı öldürmek istemişlerdir. Cumhurbaşkanımız, ölümden sadece 15 dakika ile kurtulmuştur. Bu durum teröristlerin seçilmiş Cumhurbaşkanımızı etkisiz hale getirerek, yönetime el koyma iradelerinin en büyük delilidir" denildi.

İŞTE CAN'IN 'GAZETECİLERİ'

VATANSEVER BİR ASKER REFLEKSİYLE...

İddianamede, 15 Temmuz kahramanlarından şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emire "Emredersiniz komutanım" diye karşılık vererek vatansever bir asker refleksi göstererek, darbeci Semih Terzi'yi etkisiz hale getirdiği anlatıldı. Terzi'nin darbe girişiminden 1 hafta önce haberdar olduğu ve Ankara'ya gelmek için annesi ile babasının ağır hasta olduğu yalanını uydurduğu belirtildi.Terzi'nin Binbaşı Fatih Şahin'in de aralarında bulunduğu timle Diyarbakır'dan uçağa binerek Ankara Etimesgut'taki Özel Hava Alay Komutanlığı'na indiği anlatıldı. İddianamede, Semih Terzi, Fatih Şahin ve Mihrali Atmaca'nın aralarında bulunduğu 19 kişilik ekibin 2 helikopterle Gölbaşı'nda Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın VİP alanına iniş yaptıkları kaydedildi. İtirafçılar, Adil Öksüz'ün darbeden önce yapılan toplantıya katıldığını ve toplantıdaki çalışmaları ABD'ye gidip FETÖ elebaşısı Gülen'e aktaracağını söylediğini belirttiler. İddianamede, 18 şüpheli hakkında "Hepsi FETÖ üyesi" denildi.

'SEVDA KUŞUN KANADINDA' DİZİSİNDEKİ FETÖ ELEBAŞININ KRİZ ROLÜ!

MADDİ-MANEVİ HASARDAN FETO SORUMLU

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, 18 sanıktan 17'sinin "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme", "TBMM'yi Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme" ve "Nitelikli Kasten Öldürme" suçlarından 4'er kez, müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.FETÖ üyesi "üniformalı teröristler"in demokrasiye karşı silahlı darbe teşebbüsünde bulunduğu kaydedilirken sivillerin katledilmesi, kamu görevlilerinin şehit edilmesi başta olmak üzere ortaya çıkan maddi ve manevi zarardan da Gülen'in sorumlu olduğu belirtildi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı önünde darbe girişiminin kaderini değiştirdi.

EN SOMUT GÖSTERGE

"15 Temmuz kalkışmasının FETÖ tarafından gerçekleştirildiğinin en somut göstergelerinin başında gelen zaman, mekan ve şahıs olarak manidar bir anlam ifade edecek husus, Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş'in kalkışmada ana üs olarak kullanılan Akıncı Üssü'nde yakalanmasıdır" ifadesi yer alan iddianamede, darbecilerin karargah olarak kullandığı ve bir sivilin bulunmasının mümkün olmadığı üs komutanlığında 16 Temmuz'da yakalanan Öksüz'ün, "Ankara'ya tarla bakmaya geldiğini beyan ettiği" anımsatıldı.

FETÖ OKULUNDA ÖZEL BÖLÜM

50 YILLIK İHANET ARŞİVİ

İddianamede 1966'dan bugüne tutulan bu yasa dışı arşivde, örgütün yasa dışı adli ve önleme dinlemeleri, kendi cihazlarıyla yaptığı teknik takip, telefon ve ortam dinleme kayıtları, kamu personeline yönelik fişlemeler ile örgütle teması olan öğrenci ve ailelerinin bilgilerinin bulunduğu bildirildi.

Örgütün taşeronluğunu yaptığı güçlerin politikalarını devlete hakim kılmayı amaçladığı belirtilirken FETÖ Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihi boyunca gördüğü en büyük, en tehlikeli ve en organize terör örgütlenmesidir" denildi.

KARDEŞ KILIÇDAROĞLU'NDAN ABİSİNE VE CHP'YE FETÖ TEPKİSİ

O HAİNE 5 KEZ MÜEBBET

İddianamede, 18 sanıktan 17'si hakkında 4'er kez müebbet istenirken, bir sanık için 5 kez müebbet istenmesi dikkat çekti. O hain darbeci komutan Semih Terzi'yi etkisiz hale getirerek alçak girişiminin engellenmesinde büyük pay sahibi olan kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'e vurulup yere düştüğünde son kurşunu sıkan Mihrali Atmaca. Davanın tüm sanıkları için müebbet isteminin dışında ayrıca silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, Halisdemir'e son kurşunu sıkan Mihrali Atmaca'nın ise darbe teşebbüsünün başarısızlığa ulaşacağını anladıktan sonra taraf değiştirmiş gibi görünmeye çalıştığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber