41 devletin üye olduğu asamble: FETÖ terör örgütüdür

Dönem başkanlığını Türkiye'nin devraldığı Asya Parlamenterler Asamblesi, FETÖ'nün terör örgütü olduğunu ittifakla kabul etti. Kararda, "Asamble, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, Fetullah Gülen Terör Örgütü'ne karşı mücadelesinde, ülkedeki demokrasi, adalet, güvenlik ve istikrarı koruma konusunda her türlü desteği vermeye hazırdır" denildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Aralık 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
41 devletin üye olduğu asamble:  FETÖ terör örgütüdür

Ayfer Mallı

Türkiye'nin "2017-2019 Dönem Başkanı" seçildiği Asya Parlamenterler Asamblesi (APA)Kamboçya'daki Genel Kurul toplantılarının "Sonuç Bildirgesi"nde FETÖ "terör örgütü" olarak kabul edildi. Kararda, "Asamble, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, Fetullah Gülen Terör Örgütü'ne karşı mücadelesinde, ülkedeki demokrasi, adalet, güvenlik ve istikrarı koruma konusunda her türlü desteği vermeye hazırdır" denildi. 41 üye, 20 gözlemci ülkenin katıldığı toplantılarda Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, APA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'den oluşan Türk Heyetinin yoğun diplomasisi, önce Dönem Başkanlığı'nın Türkiye'ye verilmesini, ardından da FETÖ'yle ilgili kararın çıkmasını sağladı.

BARINDIRMAYIN UYARISI YAPILDI

Türkiye'yi temsilen toplantılarda konuşan Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, 15 Temmuz darbe girişimini bütün yönleriyle anlatırken, tüm üye ülkelerden bu mücadelede destek isteyerek FETÖ'yü ülkelerinde barındırmamaları uyarısında bulundu. Uyarıların ardından da bu yapılanmayla mücadelenin APA'nın kararları arasında yer alması için Türk heyeti yoğun görüşme trafiği işletti. APA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "Bu kararın, Sonuç Bildirgesi'nde yer alması büyük bir çoğunlukla kabul edilmesi bakımından önemliydi.

İİT DE FETÖ'YE TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİŞTİ

Böylece APA, bütün Asya ülkelerinde, bu örgüte karşı her türlü mücadelenin yapılması tavsiyesinde ve çağrısında bulunmuş oldu" dedi. Kayatürk, 41 üyenin olduğu APA'da bu kararın çok büyük bir çoğunlukla alındığını söyledi. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) da, 19 Ekim'de Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yaptığı 43'üncü Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı'nda FETÖ için "terör örgütü" demiş, FETÖ'yle ortak mücadele kararı alınmıştı.

DÖNEM BAŞKANI TÜRKİYE OLMUŞTU

Türk Heyetinin yoğun diplomasisi, önce Dönem Başkanlığı'nın Türkiye'ye verilmesini, ardından da FETÖ'yle ilgili kararın çıkmasını sağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber