2007 yılında fiş biriktirilmeyecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, vatandaşların 2007 yılında da fiş ve fatura almaya devam edeceğini, ancak fiş biriktirme zorunluluğu olmadığını söyledi.

Arıoğlu, TÜSİAD'ın ?İstikrarlı Büyüme Önündeki Engel: Kayıtdışı Ekonomi? başlıklı semineri sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gelir Vergisi Kanunu'nun yeni baştan düzenlenmesinin 1 yıllık zaman dilimine sığdırılamadığını ifade eden Arıoğlu, kanunun 2008 yılı içinde yürürlüğe girmesinin planlandığını kaydetti. Vergi reformunun toplumsal bir mesele olduğunu ve bir zihniyet değişimini gerektirdiğine işaret eden Arıoğlu, ?Aslında her vatandaş vergi ödüyor. Asıl eksiklik, ödediği verginin hesabını sormak. Bunun için çalışıyoruz? dedi.

Kayıtdışılığın en önemli sebeplerinden biri olan yüksek enflasyonun, son 4 yılda önemli oranda gündemlerinden çıktığını dile getiren Arıoğlu, ?Bu bir süreç meselesi. Asgari 10 yıl içinde kayıtdışını yüzde 10'un altına indirmeyi planlıyoruz? diye konuştu.

Arıoğlu, 2007 yılında fiş toplanıp toplanmayacağına ilişkin bir soruya ise, ?2007 yılında vergi iadesi doldurulmayacak. Fiş, fatura almaya devam edilecek ama biriktirme uygulaması olmayacak? yanıtını verdi. 2008 yılı Ocak ayı itibariyle asgari geçim indirimi uygulamasına başlanacağını hatırlatan Arıoğlu, ?2006 yılında toplanan fişler, işverene verildikten sonra, buna karşılık iadeler 2007 Şubat ayından itibaren alınıyor. Dolayısıyla, 2007'de fiş toplanacak olsa, bunun iadesinin 2008 Şubat'ında alınması gerekecek. Oysa, 2008 Ocak itibariyle artık gelişmiş ülke uygulamalarına paralel bir uygulama olan asgari geçim indirimi uygulaması başlayacak? diye konuştu.

Kendisine ?vergi uzmanı? diyen bazı kimselerin bu konuda toplumun kafasını karıştıran açıklamalar yaptığını dile getiren Arıoğlu, ?Bu tür açıklamalar doğru değil? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber