Enerji Bakanlığı, personelini, 4 aydır açıkta bekletiyor!

Enerji Bakanlığı, Temmuz sonunda haklarında açığa alma işlemi uyguladığı personelini, hala görevine iade etmedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Aralık 2016 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Enerji Bakanlığı, personelini, 4 aydır açıkta bekletiyor!

Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi bir çok kamu kurumu, Temmuz ayında haklarında açığa alma işlemi uyguladığı personelinin bir kısmını, yaptıkları tahkikat sonrasında görevlerine iade etti.

Sadece MEB, geçtiğimiz haftalarda 9 bin öğretmeni görevine iade etti.

Ancak Enerji Bakanlığı, açığa aldığı personeliyle ilgili hiçbir işlem yapmıyor.

TPAO, EÜAŞ, BOTAŞ, TEAŞ, TTK gibi Bakanlığa bağlı bir çok kamu kurumunda açığa alınan personel hala açıkta beklemeye devam ediyor.

Haklarında açığa alma işlemi uygulanan personel 4 aydır bir sonuç bekliyor.

Bakanlığın, personeliyle ilgili bir karar alamamasının yanı sıra BOTAŞ'ta ilginç bir gelişme yaşandı. Genel Müdür, açığa aldığı personelle ilgili iade kararı almak yerine durumu Savcılığa bildirdi. Genel Müdür, personelini, Savcılıkta aklandıktan sonra göreve iade etmeye düşünüyor olmalı... Ancak ihraç edilen 87 bin personel hakkında dahi Savcılığa bildirme yönünde bir işlem uygulanmamışken, üstelik Savcılıklar bu derece yoğunken, bu karar sabah saatlerinde uygulanacak bir gözaltı işlemi nedeniyle mağduriyetleri daha artırabilecektir.

Açığa alma işlemlerinin önemli bir kısmında, kamuoyuna yansıya kriterler yer almıyor. Zaten yer alsaydı bu personel çoktan ihraç edilmiş olurdu.

Geçen hafta Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, göreve iadelerin suçsuzluğun ispatı anlamına gelmeyeceğini, soruşturmaların bir yandan devam edeceğini belirtti. Enerji Bakanlığı da, artık gerçekten mağduriyet yaratan açıkta bekletme işlemine bir son vermesi ve personeli görevlerine iade ettikten sonra soruşturmalara devam etmesi yerinde olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber