Eroğlu'dan Samsun'a yatırım müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 4 Aralık Pazar günü 314 milyon liralık 42 yatırımın müjdesini vermek üzere Samsun'a gidecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2016 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu'dan Samsun'a yatırım müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 314 milyon lira tutarındaki 42 yatırımın müjdesini vermek için pazar günü Samsun'da olacak.

İki bakan Samsun'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne ait 18, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait bir yatırımın temelini atacak.

Eroğlu ve Kılıç, ayrıca DSİ'ye ait 8 ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait bir tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

- Tesislerin yatırım bedeli yaklaşık 175 milyon lira

Öte yandan, Eroğlu ile Kılıç, 4 Aralık Pazar günü Samsun'da toplu temel atma ve açılış töreniyle 175 milyon lira yatırım bedelli, 28 tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. Bu yatırımlar, birer içme suyu, sulama ve ulaşım tesisi ile 23 taşkın koruma tesisi ve 2 Doğal Koruma Milli Parklar (DKMP) projesinden oluşuyor.

Temeli atılacak DSİ'ye ait tesislerin hizmete açılmasıyla 29 bin 640 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak ve 22,6 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. 5 ilçe, 31 yerleşim yeri ve 445 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak.

Bakan Eroğlu, program kapsamında, 5 aileye gelir getirici tür, 7 aileye ise orman ve köy işleri (Orköy) sertifikası verecek. Eroğlu, 1 Mart 2013'deki 320 milyon liralık 43 yatırıma ilave olarak, 314 milyon lira yatırım bedeline sahip 42 projeyi daha açıklayacak.

Yapılması planlanan ve Eroğlu'nun müjdesini vereceği projeler arasında, baraj, içme suyu, sulama, taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma projeleri ve Sarıgazel Tabiat Parkı'nda sosyal donatılar, altyapı ve kır lokantası, Terme Gölardı Sülün Üretme Merkezi idare binası, çevre düzenleme ve saha aydınlatma çalışmaları ile Ladik Gölü'nde ziyaretçi merkezi ve kuş gözlem kulesinin tesis edilmesi yer alıyor.

Yasemin Kalyoncuoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber