Engelli kızının tedavisi için evini satılığa çıkardı

Manisalı Saim Elçelik, 17 yaşındaki görme ve yürüme engelli kızı Necla'nın yürümesi için evini satılığa çıkardığını söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2016 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli kızının tedavisi için evini satılığa çıkardı

Yunusemre ilçesi Horozköy Mahallesi'nde ikamet eden 5 çocuklu emekli Saim Elçelik (63) ve ev hanımı eşi Sebiha Elçelik (43) çifti, görme ve yürüme engelli kızları Necla (17) için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor. Baba Elçelik, yürüyebilmesi için evini satılığa çıkardığını belirtti.

Elçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 çocuğundan sadece Necla'nın engelli olduğunu, kızının sürekli olarak evde olduğunu ve bir yere gidip gelmekte çok güçlük çektiklerini söyledi.

"Eşim de obezite hastası, çok kilolu, kızım yürüyemiyor" diyen Elçelik, bir yere gidip gelmekte, kızını taşımakta zorluk çektiğini belirterek "Bir yere giderken kızımı mı evde bırakayım eşimi mi?" diye düşündüğünü söyledi.

Kızının doğuştan görme ve yürüme engelli olduğunu aktaran Elçelik, Necla'nın görmesi için doktora gittiklerini ancak göremeyeceğini öğrendiklerini, sonrasında yürümesi için doktorların kapısını çalmaya başladıklarını anlattı.

Başvurdukları doktorlardan hiçbir sonuç alamadıklarını söyleyen Saim Elçelik, tedavi için Manisa Celal Bayar Üniversitesine gittiklerini, çekilen film ve MR sonuçlarında belinde kist olduğunu öğrendiklerini ifade etti.

Elçelik, şöyle konuştu:

"Kızımı 2 kez ameliyat ettirdik. Ancak doktor bize sadece kisti alabileceğini, yürüyüp yürüyemeyeceğine yönelik garanti veremeyeceğini söyledi. Ameliyat ile kisti aldılar ama kızım yine yürüyemedi. Doktorlar bize hiçbir şeyi yok diyor. Ama kızım yürüyemiyor. Herhalde korkudan, bulamadık neden kaynaklandığını. Kızım yürümeyi çok istiyor. Son olarak Ankara'ya gideceğiz. Orada bir doktor varmış; bu işin uzmanı, görüştük, 'Kızınızı getirin, göreyim' dedi ama maddi imkansızlıklar nedeniyle götüremedim."

- Evini satılığa çıkardı

Kızının neden yürüyemediğinin bulunmasını isteyen Elçelik, "Bir evim var, onu da satılığa çıkardım. Ne evim olsun ne malım, kızım için hepsini veririm, olmasa da olur. Evi satabilirsem parasını kızımın tedavisine harcayacağım" diye konuştu.

Necla'nın korkudan yürüyemediğini düşündüklerini dile getiren Elçelik, kızına herhangi bir psikolojik tedavide bulunmadıklarını kaydetti.

Baba Elçelik, kızının yürüyebilmesi için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

Necla Elçelik ise "Yürümek istiyorum. Koşmak istiyorum, arkadaşlarımla oynamak istiyorum. Okula gitmek istiyorum, okulda benim sınıfım 3. kattaydı. Oraya çıkamadığım için okula gidemedim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber