FETÖ'cülere cezaevinde ayrım yok

Bolu'da yatan mahkümların, dışarıdan yiyecek sokması yasak... Çoğunun sakal bıraktığı, bazılarının ise hapis hayatına alışamadığı için sürekli ağladığı belirtiliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Aralık 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cülere cezaevinde ayrım yok

FETÖ'nün önde gelen birçok isminin kaldığı Bolu Cezaevi'nde, örgüt üyeleri ile diğer mahkümlar ayrı koğuşlarda kalıyor. Hiçbir ayrımcılık yapılmayan FETÖ üyeleri, dışarıdan gıda maddesi sokulmadığı için yemeklerini de cezaevi karavanasından yiyor. Cezaevine uyum sağlayamadığı için gün boyu ağlayanlar da var. Aralarında Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un FETÖ'den tutuklanan yaveri, üst düzey emniyet müdürleri ve çok sayıda üst düzey bürokratın da kaldığı Bolu F Tipi Cezaevi'ndeki FETÖ'cüler, diğer tutuklu ve hükümlülerle ayrı koğuşlara konuldu. 25 kadın FETÖ'cünün de bulunduğu cezaevinde aynı meslek gruplarından olanlar aynı koğuşlara yerleştirildi. Yani hakim ve savcılar ayrı, öğretmenler ayrı, memurlar da ayrı koğuşlarda kalıyor.

HAKİMLERE NOT ATIYORLAR

Hiçbir ayrımcılık tanınmayan FETÖ üyeleri, dışarıdan gıda maddesi sokulması yasak olduğu için yemeklerini de cezaevinde çıkan karavanadan yiyor. Bir koğuşta 17 ile 20 kişi arasında kalan ve çoğu sakal bırakan FETÖ'cüler arasında, cezaevine uyum sağlayamadığı için gün boyu ağlayanların da olduğu öğrenildi. Yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaattin Çakıcı'nın da kaldığı cezaevinde, adli vakalardan tutuklu ya da hükümlü olanlar ile hakim ve savcılar hiçbir zaman karşı karşıya getirilmiyor. Ancak, adli mahkumların, kendilerine ceza veren hakim ve savcılara, havalandırma duvarından, çeşitli imalar ya da küfürlerin bulunduğu notlar attığı öğrenildi. Bolu'da görev yaparken tutuklanan bir hakim ise tek kişilik koğuşta kalıyor.

KASIM ŞAHİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber