Trabzon FETÖ'cülerden temizlendi

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda, örgütün Trabzon hücresi çökertildi. Kentte bin 52 şüpheliden 137'si tutuklanırken, o isimler arasında Gülen'in sağ kolu "Toronto imamı" Davut Hancı da yer aldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Aralık 2016 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon FETÖ'cülerden temizlendi

FETÖ'nündarbe girişiminin ardından, Trabzon'da haklarında soruşturma ve inceleme başlatılan bin 52 şüpheliden 137'si tutuklandı. 642 şüpheli ihraç edildi, 67 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 128 şüpheli ise görevine iade edildi. 16 kişi FETÖ'cü de halen aranıyor. Bu isimler arasında Gülen'in sağ kolu ve "Toronto imamı" olarak da bilinen Davut hancı, eski milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Bahadır Dalgıç ve eski Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve öne çıkan isimler oldu. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, FETÖ'ye yönelik operasyonların savcılık talimatlarıyla yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, "Trabzon'da FETÖ örgütü temizlenene kadar operasyonlar devam edecek" dedi.

TEK TEK YAKALANDILAR

Trabzon merkezli operasyonlarda, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 407, İl Emniyet Müdürlüğü'nden 269, Sağlık Bakanlığı'ndan 92, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 66, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden 62, İçişleri Bakanlığı'na bağlı kuruluşlardan 39 şüphelinin de aralarında olduğu toplam bin 52 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

ÖZGÜR ÖZDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber