'Kırmızı' plakaya da ceza

TBMM kampusu, özellikle genel kurulun çalıştığı saatlerde, şehirlerin işlek caddelerini aratmaz.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2016 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kırmızı' plakaya da ceza

Bakanların araçları, eskortlar, koruma polisleri, milletvekili otoları, illerden gelen vali ve belediye bakanlarının araçları tam bir otoban görüntüsü verir.

İşte bu yoğunlukla baş edemeyen TBMM yönetimi, çareyi emniyetten trafik ekibi istemekte buldu. Artık Meclis bahçesindeki yoğunluğu, Meclis için özel görevlendirilecek trafik polisi yönetecek. Herkesin kırmızı plaka taşıdığı bir ortamda trafik polisinin hayatının çok kolay olmayacağı kesin.

Bu kararın alınmasının önemli nedenleri var. Çünkü Meclis kampusunda birkaç ay içerisinde üç yaralamalı kaza yaşandı. Biri Meclis TV çalışanı, biri Meclis berberi, diğeri de yine Meclis şoförlerinden biri olmak üzere üç kişi, yoğun trafik ve hızlı gelen makam araçları nedeniyle yaralandı. Hatta, yaralılardan birinin kalçasına platin takılmak zorunda kalındı.

EMNİYETTEN POLİS İSTENDİ

Bunun üzerine Meclis Güvenlik ve Koordinasyon Kurulu, hız sınırını aşan ve park ihlali yapanlara trafik cezası uygulanması için emniyet müdürlüğünden Meclis kampusunda görev yapmak üzere trafik ekibi istedi. Yani normal trafikte geçiş üstünlüğü olan bakan otolarına da ceza yazılabilecek.

VALE DE ÇALIŞTIRILACAK

Ayrıca, Meclis'e aracıyla gelen ve hızla oylamaya yetişmeye çalışan vekillerin araçlarını park etmek için vale de çalıştırılacak. Bunun için ana binanın her kapısında valeler görev yapacak.

Kurul ayrıca, yeni kurallar öngördü. İçinde milletvekili olmayan araçlar, üzerinde araç giriş kartı olsa bile, Çankaya Kapısı'ndan alınmayacak. Diğer kapılardan arama yapılarak geçirilecek. Bakanlara yazı gönderilerek, Meclis'e gelirlerken, özel kalem müdürleri, yasama danışmanları ve yakın koruma polisleri dışındaki personeli getirmemeleri de istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber