Şüpheli polisler, Zaman ve Taraf gazetesiyle irtibatlı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan "futbolda şikede kumpas" iddianamesinde, ''Futbolda şike'' soruşturmasının başlamasına neden olan tutanağı duzenleyen şüpheli Lokman Yanık, soruşturmayı yuruten şüpheliler dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın, soruşturma evresi ve operasyon sonrasında Zaman ve Taraf gazetesi adına kayıtlı hatlarla irtibatlı olduklarının tespit edildiği belirtildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2016 20:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Şüpheli polisler, Zaman ve Taraf gazetesiyle irtibatlı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmanın iddianamesinde, soruşturmanın başlamasına neden olan tutanağı duzenleyen şüpheli Lokman Yanık, soruşturmayı yuruten şüpheliler dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın, soruşturma evresi ve operasyon sonrasında Feza (Zaman) ve Taraf gazetesi adına kayıtlı hatlarla irtibat halinde olduklarının HTS raporlarıyla tespit edildiği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından FETÖ/PDY'nin "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucunda hazırladığı iddianamenin detayları ortaya çıktı.

İddianamede, ifadelerine yer verilen gizli tanık "Güneş"in ''şike soruşturması'' başlamadan önce, kapatılan Zaman gazetesinde bir toplantı yapıldığını anlattığı, toplantıya şüpheliler gazetenin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, kapatılan Fatih Üniversitesinin firari rektörü Şerif Ali Tekalan, halen "Tahşiyecilere kumpas" davasından tutuklu olan Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca, aynı zamanda FETÖ çatı davası sanığı olan eski milletvekili İlhan İşbilen, Prof. Dr. Suat Yıldırım ve Mehmet Ali Şengül'ün katıldığını söylediği belirtildi.

Gizli tanığın Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonunu ziyaret edip toplantıya katıldığını anlattığı bildirilen iddianamede, gizli tanığın şu beyanlarına yer verildi:

''Toplantıda ana konunun, kulüplere yönelik bir operasyon yapılacağı ve bunun merkezinde Fenerbahçe olacağı söylendi. Hidayet Karaca, 'Bu spor camiasını nasıl ele geçireceğiz?' diye sordu. Şerif Ali Tekalan, Suat Yıldırım'a 'Federasyon ile ilgili durum nedir?' dedi. Yıldırım, 'İçeriden de bir temizliğin yapılması bekleniyor.' karşılığını verdi. Tekalan da 'Radyomuz var, televizyonumuz var, gazetemiz var, her alanda varız ama en popüler saha olan futbolda yokuz. Bu çok büyük bir eksiklik. Berlusconi İtalya'da bir futbol kulübü başkanıydı. Mafya olduğu bilinmesine rağmen futbol onun geçmişini sildirdi ve daha ileriye taşıyarak başbakan yaptı. Aziz Yıldırım da inanılmaz bir kitleye hitap ediyor. Fenerbahçe taraftarları aynı bizim gibi kendi aralarında kenetlenmiştir. Emniyetteki arkadaşlara söyleyelim, şike yasası çıkıncaya kadar bir şablon oluştursunlar ve bu kişiler hakkında önleme dinlemesi yapsınlar ki her şey önümüzde hazır dursun.' dedi.

Toplantı da konuşan İlhan İşbilen de Şerif Tekalan'a hitaben, 'Bu yapılacak olanın bizim tarafımızdan yapılacağını, kamuoyu söyleyecektir. (Bunu da cemaat yaptırdı) diye bir savunma geliştireceklerdir. Bu da bizim aleyhimize olabilir. Bunun önlemini almak gerekir.' ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Tekalan da 'Emniyet somut belgelerle bunu ortaya koyar, biz de televizyon ve gazetemize anında servis edersek ve hatta operasyon yapılacak kulüplerin karşısındakiler de desteklenirse daha da etkili olur.' diyerek, 'Tayyip Erdoğan Fenerbahçeli, onun tepkisi ne olabilir?' diye sordu. Toplantıdaki herkes "Aziz Yıldırım'ı pek sevmez. Bir sıkıntı olmaz" diye ortak görüşe vardılar.''

- HTS kayıtları ele verdi

Gizli tanığın, örgütün üst kadrosunda yer alan şüpheli Mehmet Ali Şengül'ün toplantıda ''Emniyetteki arkadaşlar bizi eldeki belgelerle desteklesin. Biz de bunu halka anlatırız. Bu yapılan operasyon, bizim beklentilerimizden daha büyük etkilere sebep olacaktır. Zaten halk tarafında da şike olduğuna dair bir kanaat mevcut'' dediğini söylediği bildirilen iddianamede, toplantıda başlatılacak soruşturma ve sonrasındaki operasyonda medyanın kullanılması gerektiğinin konuşulduğu bilgisini verdiği ifade edildi.

İddianamede, örgut yöneticileri Şerif Ali Tekalan, Hidayet Karaca ve diğer şupheliler ile ortada henuz bir şey yokken Zaman gazetesi de kullanılarak şike soruşturmasının alt yapısının oluşturulduğu, bunun HTS raporlarıyla da kanıtlandığı vurgulandı.

''Şike soruşturmasının'' başlamasına neden olan tutanağı duzenleyen şüpheli polis memuru Lokman Yanık, dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın Feza (Zaman) ve Taraf gazetesi adına kayıtlı hatlar ile irtibat halinde olduklarının tespit edildiği kaydedilen iddianamede, operasyon sonrası 20 Temmuz 2011'de şüpheli Ardıç'ın Zaman gazetesine kayıtlı numaradan 2 kez arandığı ve mesaj atıldığı, Ardıç'ın dönüş yaparak 5 mesaj gönderdiği belirtildi.

İddianamede, şüpheli Mutlu Ekizoğlu'nun Zaman gazetesine kayıtlı telefondan 4 kez, Taraf gazetesine kayıtlı numaradan da 3 kez arandığı ve şüphelilerden Lokman Yanık'ın ise kapatılan Zaman gazetesine kayıtlı numarayla görüşme gerçekleştirdiği aktarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber