'Muhtar bile olamaz' dediler, Cumhurbaşkanı oldu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "(Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi) İşte bu müzeyi ziyaret edenler şunu bir kez daha idrak edecek ki benim ülkemde bir torna ustasının çocuğu başbakan da olur, cumhurbaşkanı da olur. Benim ülkemde 'muhtar bile olamaz' denilen bir kaptanın oğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da olur, başbakan da olur, cumhurbaşkanı da olur. Çünkü benim ülkemde birilerinin dediği değil, halkın dediği olur, demokrasinin dediği olur"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2016 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Muhtar bile olamaz' dediler, Cumhurbaşkanı oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri'de Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açıldığını anımsatarak, "İşte bu müzeyi ziyaret edenler şunu bir kez daha idrak edecek ki benim ülkemde bir torna ustasının çocuğu başbakan da olur, cumhurbaşkanı da olur. Benim ülkemde 'muhtar bile olamaz' denilen bir kaptanın oğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da olur, başbakan da olur, cumhurbaşkanı da olur. Çünkü benim ülkemde birilerinin dediği değil, halkın dediği olur, demokrasinin dediği olur" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Kayseri Sanayi Odası tarafından bir davet salonunda düzenlenen "2016 Sanayi Gecesi"nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, camialarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin açılışını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdiklerini anımsatan Hisarcıklıoğlu, "Bugün bazı ülkeler Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışıyor. İşte bu müzeyi ziyaret edenler şunu bir kez daha idrak edecek ki benim ülkemde bir torna ustasının çocuğu başbakan da olur, cumhurbaşkanı da olur. Benim ülkemde muhtar bile olamaz denilen bir kaptanın oğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da olur, başbakan da olur, cumhurbaşkanı da olur. Çünkü benim ülkemde birilerinin dediği değil, halkın dediği olur, demokrasinin dediği olur. Burada herkesin alacağı bir mesaj var. Müzemizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, salondaki herkesin bizzat şahit olduğu bir gerçek bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Geçmişte sizin liderliğinizde sağlanan istikrar ve reform ortamıyla Türkiye ekonomisi yeni bir rotaya girdi. Türk özel sektörü bu süreçte üzerine düşeni yaptı ve neleri başarabileceğini de gösterdi. Milli gelirimizi 3 kat, ihracatımızı 4 kat artırdık. Birçok sektörde küresel başarı hikayesi yazdık. İtalya ile Çin arasındaki bölgede sanayi devi haline geldik. Turizmde, müteahhitlikte dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduk. Önümüze engeller çıktı ama durmadık. Kayseri de bu süreçte Türkiye'nin itici güçlerinden biri oldu. 2009 yılındaki küresel krizden bu yana yani sadece son 7 yılda Türkiye'de istihdam yüzde 57 arttı. Kayseri'de istihdam yüzde 58 arttı. Türkiye'deki iş yeri sayısı yüzde 45 arttı, Kayseri'de iş yeri sayısı yüzde 54 arttı. Türkiye'de ihracat son 7 yılda yüzde 47 artarken, Kayseri'de yüzde 61 arttı. İşte bu başarı hikayesinin altında bu salonu dolduran iş dünyasının, sanayicilerin çok büyük emeği var, her birini ayrı ayrı kutluyorum."

- "Terör örgütleriyle mücadelede devletimizin yanındayız"

"Bütün bu süreçte istikrarımızı, ekonomimizi hedef alan pek çok darbe girişimiyle de karşı karşıya kaldık" diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Bunların en vahşisini 15 Temmuz gecesi hain FETÖ girişimiyle yaşadık. Darbeci hainler, karşısında milletimizin feraseti ve cesaretini buldu ve başarısız oldular. Öncelikle yardımıyla bize yetiştiği için Allah'ıma hamd ediyorum. Burada yaptığınız liderlikten dolayı sayın Cumhurbaşkanı'm başta size şükranlarımı sunuyorum. Darbeye karşı ortaya tavır koyan sayın Başbakan'ımıza, 11. Cumhurbaşkanı'mıza, siyasi parti liderlerimize, Gazi Meclisimize, medyamıza, sivil toplum kuruluşlarına ve bütün milletimize Türk özel sektörü adına teşekkür ediyorum. Bu vesileyle milletimizin bekası için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz sürecinde oda, borsa camiamız milli değerlere, Ahilik geleneğine nasıl bağlı olduklarını bir kez daha gösterdi. Siz de zaten yakından biliyorsunuz. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı ilk ve en güçlü mesajı veren TOBB oda ve borsa camiası oldu. FETÖ, PKK, DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadelede Türk iş dünyası olarak devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum."

Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak zor günler de yaşadıklarına işaret ederek, son dönemde küresel gelişmelerden kaynaklı büyük bir belirsizlik ortamından geçildiğini anlattı.

Gelişmekte olan ülkelerin bütün bu etkileri daha fazla hissettiklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Biz iş dünyası olarak hiçbir zaman karamsar değiliz. Bakın, TOBB Başkanı olarak 15 Temmuz'dan sonra 60'dan fazla ülkede iş dünyası başkanları ve bütün uluslararası iş örgütlerinin başkanlarıyla bizzat yüz yüze görüştüm. Türkiye'yi dış basından takip eden bu insanlara olayların gerçek yüzünü anlattım. Ülkemizin lobisini yaptık ve hepsine şunu söyledim, 'Bir ülke düşünün dünyada çevresindeki bütün ülkelerde çatışma alanları var, iç savaşlar var. 3 milyon mülteciyi kendi imkanlarıyla ağırlıyor ve en lüks şekilde ağırlıyor. Küresel terör örgütleriyle mücadele ediyor. Yurt dışı operasyonlar yapıyor, arka arkaya iki seçim yaşıyor ve bunların üstüne darbe girişimi yaşıyor. Bu şartlar altında ayakta kalabilecek, ekonomisini büyütmeye devam edecek, sosyal yaşamı etkilenmeyecek bana dünyada tek bir ülke söyleyebilir misiniz?' diye soruyorum. Yok, cevap yok zaten. Türkiye'den başka bunu başarabilecek ülke yok. Bu milletten başka bunu başarabilecek millet de yok. Allah'ın izniyle bu milletin yükselişini hiçbir güç durduramaz. İşte o yüzden diyorum ki yatırım yapan her zaman her koşulda kazanır bu ülkede."

- KOBİ'lere 5 milyar lira kredi

Hisarcıklıoğlu, hükümetin ekonomik reformlara çok önem verdiğini vurgulayarak, TOBB olarak hükümetle yakın çalıştıklarını anlattı.

Paketlerin bir kısmının açıklandığını, bir kısmının da açıklanacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkı veriyoruz. KOBİ'ler bugün yüzde 15 ile yüzde 18 arasında faizle kredi kullanıyor. Faiz baskısından nefes alamıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, sayın Başbakan'ımızın desteğiyle sayın Bakan'ımızla bir çalışma yaptık. TOBB, 365 oda ve borsa, kaynaklarımızı birleştirdik. Bizim kaynağımız üzerinden 2 banka, Ziraat Bankası ve Denizbank, yıllık 9,9 faizle kredi kullandıracak. KOBİ'lerin bu kapsamda kullanacakları kredilerin yüzde 85'ine Kredi Garanti Fonu kefil oluyor. Bu kapsamda KOBİ'lere 5 milyar lira kredi sağlanacak. TOBB Nefes Kredisi ile KOBİ'lere aylık 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi sağlayacağız. 3 ay içinde yaklaşık 80 bin KOBİ'mizin derdine derman olacağız. KOBİ'leri faizlerin altında ezdirmeyeceğiz. İnşallah bu adımdan sonra bütün bankaların bunu takip edeceğini ümit ediyorum. Bütün bu desteklerden dolayı sayın Cumhurbaşkanı'mıza, Başbakan'ımıza, hükümet üyelerine teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber