Erdoğan'ın 'A Takımı'na bir uzman daha katıldı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 'A Takımı' kadrosuna yeni bir isim katıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Aralık 2016 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'ın 'A Takımı'na bir uzman daha katıldı

10 Ağustos 2014'te cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın aradan geçen 2 yılda yakın zamanda çalışma ekibine sürekli bir şekilde takviye yaptığı biliniyor. Cumhurbaşkanı, Batı ile ilişkilerin giderek sıkıntılı seyre girdiği bir dönemde danışman kadrosuna uluslararası güvenlik konularında uzmanlığıyla öne çıkan Prof. Dr. Gülnur Aybet'i de dahil etti.

İLK ZİYARET ERDOĞAN'LA PAKİSTAN VE ÖZBEKİSTAN

Aybet, Londra Üniversitesi'nde siyaset bilimi eğitimi aldıktan sonra yüksek lisansını da Southampton Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler üzerine yapmış bir akademisyen. Daha sonra Londra Üniversitesi King's College'da savaş bilimleri alanında çalışan Aybet, doktorasını Nottingham Üniversitesi'nden aldı. İngiltere'deki Kent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Prof. Aybet, NATO, AB ve uluslararası ilişkiler ile güvenlik alanında uzmanlığıyla tanınıyor. Aybet, Beştepe'de başdanışmanlık üstlenmek üzere Ankara'ya taşınmadan önce İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Prof. Dr. Gülnur Aybet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçenlerde çıktığı Pakistan ve Özbekistan gezisine katılarak yurtdışı ekibine de dahil oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber