FETÖ'nün 'Truva atı': Soru hırsızlığı

Polis Akademisi Başkanlığı himayesinde gerçekleşen "1. Uluslararası Güvenlik Sempozyumu"nda konuşan Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, FETÖ'nün 40 yılık sinsi planını soru çalarak hayata geçirdiğini ve 15 Temmuz ihanetini yine bu soruları çalan "üniformalı teröristlerin" gerçekleştirdiğini kaydetti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Aralık 2016 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün 'Truva atı': Soru hırsızlığı
ÜNİFORMALI TERÖRİSTLER

Antalya'da düzenlenen konferansta sunum yapan Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, önemli tespitlerde bulundu. FETÖ'ye "sınav kumpasına" ilişkin soruşturmalarıyla ilk neşteri vuran savcı olan Erkman, 17 Aralık sonrası soruşturmalarda edindiği bilgileri rapor halinde sundu. FETÖ'nün devletin tüm kurumlarına sızmak için soru hırsızlığını temel esas aldığını kaydeden Erkman raporunda KPSS, ALES, Askeri Lise, Polis Akademisi, YGS, LYS gibi sınav sorularını önceden ele geçiren örgütün, bu soru ve cevaplarını örgüt evlerinde yemin karşılığında kendi elemanlarına dağıttığına yer verdi. Örgütün devleti ele geçirmek için soru hırsızlığını adeta "Truva atı" gibi kullandığını ifade eden Erkman, suça konu şüpheli ve tanık ifadelerini de sunumda aktardı. Savcı Erkman raporun sonuç bölümünde ise, "15 Temmuz'da ortaya çıkan üniformalı teröristler de yine sınav yolsuzluğu ile TSK bünyesinde hayat bulmuştur. Ancak milletin iradesi bu ihanete geçit vermeyerek bir destan yazmıştır" ifadelerini kullandı.

CİZVİT TARİKATI GİBİ

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ise konuşmasında, FETÖ'nün Cizvit Tarikatı'nı örgütünü örnek aldığını belirtti. FETÖ'nün aynı zamanda radikal bir mali yapılanma ile terörist eylemlerini finanse ettiğini kaydeden Çomaklı, "Terör örgütleri örgüt mensuplarına para vererek eylem gerçekleştirirken, FETÖ üyelerinden hem finansal kaynak sağlamakta hem de onlara suç eylemlerini yaptırmaktadır" dedi.

>

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber