Muhasebe programına 'Matematik mezunu' öğretim görevlisi alınıyor

Binlerce İİBF mezunu kadro beklerken; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin Söğüt Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına "Matematik" mezunu Öğretim Görevlisi almak için ilana çıkması adayların tepkisine yol açtı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Aralık 2016 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhasebe programına 'Matematik mezunu' öğretim görevlisi alınıyor

Bilindiği üzere, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslarda Hakkında Yönetmelik"in 6 ncı maddesinin 5 inci fıkrasında; "Yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları ile ilan edilen alana ait bilimsel, nesnel ve denetlenebilir koşullar dışında adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar." hükmü yer almaktadır.

25 Kasım 2016 tarihinde ilan edilen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Söğüt Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına alınacak Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda "Matematik veya Matematik Öğretmenliği lisans mezunu olmak, lisans sonrası alanında 10 yıl ders verme tecrübesine sahip olmak" şartı aranmıştır.

Ancak, binlerce İşletme, İktisat, Muhasebe vb. diğer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun gencimiz kadro beklerken, "Muhasebe ve Vergi Uygulamaları" programına Matematik veya Matematik Öğretmenliği bölümü mezunu almak ne kadar akla ve mantığa uygundur merak ediyoruz.

Ayrıca, söz konusu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programının dört dönemlik ders planına baktığımızda "FİN 151 Ticari Matematik" dersinin zorunlu ders olduğunu, "MAT 121 Genel Matematik" dersinin ise seçmeli ders olduğu görülmektedir. Yani matematikle bağlantılı sadece bir zorunlu dersi vermek için mi öğretim görevlisi istihdam edilmektedir.

Söz konusu yönetmelikte de açıkça belirtildiği gibi ilan edilen Muhasebe programına Matematik bölümü mezunu almanın "bilimsel, nesnel ve denetlenebilir" bir açıklaması bizce yoktur.

Eğer varsa adayları ikna etmek için yetkililerin yapmasını dikkatlerine sunuyoruz...

İŞTE O İLAN :

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber