Dolar altına dönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına kulak veren vatandaşlar, kuyumculara koşarak; dolarını bozdurup altın almaya başladı. Kuyumculuktaki durgunluktan yakınan sektör temsilcileri ise yaşanan hareketlilikten memnun

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Aralık 2016 08:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dolar altına dönüyor

Son günlerde tırmanışa geçerek 3,60 TL'yi gören dolara karşı Türk halkı adeta set çekti. 15 Temmuzda Yenikapı ruhu ile vatanını darbelerden koruyan vatandaş bu seferde ekonomik krize karşı TL'ye sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Doları bozdurup, Türk lirasına geçelim, altına geçelim. Bu da teğet geçecek" çağrısının ardından, vatandaşlar soluğu kuyumcularda aldı. Dolarını bozduran vatandaş altına yöneldi. Kuyumcular ise yoğun ilgiden memnun.

SEKTÖRÜ CANLANDIRACAK

Uzun süreden beri Balıkesir esnafının işlerinin durgun olduğunu gördüklerini kaydeden Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği İkinci Başkanı İrfan Günsay, "Sayın Cumhurbaşkanı'n böyle bir açıklama yapmış olması bizim için çok iyi bir oldu. Vatandaşların altına yönelmesi sadece Balıkesir kuyumcuları için değil, tüm sektörün durgunluktan çıkıp, ticaretin artması açısından sevindirici bir durum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber