Fırıncılar iş bıraktı belediye üretimi arttırdı

Muradiye'de, fırıncıların halk ekmeğin ekmeği 50 kuruştan satılmasını gerekçe göstererek satışları durdurması üzerine, belediye ekmek üretimini arttırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2016 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fırıncılar iş bıraktı belediye üretimi arttırdı

Van'ın Muradiye ilçesinde halk ekmeğin 50 kuruştan satılmasını gerekçe gösteren fırıncıların satışları durdurması üzerine belediye ekmek üretimini arttırdı.

Belediye Başkanı Mehmet Ali Tunç, ilçede fırınların üretimini durdurması nedeniyle ekmek sıkıntısı yaşayan vatandaşların taleplerine yetişmeye çalıştıklarını söyledi.

İlçede maddi durumu iyi olmayanlara daha iyi hizmet sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Tunç, gerekirse tüm gün ekmek çıkararak vatandaşları mağdur etmeyeceklerini kaydetti.

- "Vatandaşları cezalandırıyorlar"

Belediye fırının 5 ile 7 bin ekmek çıkardığı iddiasının doğru olmadığını ifade eden Tunç, "Belediye fırınında en fazla 2 bin 500 ile 3 bin ekmek çıkıyor. Fırıncıların tüm derdi fiyatının düşük olmasıdır. Burası kar amaçlı bir kurum değil. Vatandaşların ihtiyacını gidermek amacıyla bunu yapıyoruz. Biz fırını açmadan önce burada ekmek bir liradan satılıyordu. Fiyatların yüksek olduğunu söylememize rağmen esnaflarımız bu tutumundan vazgeçmedi. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için gerekirse gün boyu ekmek çıkaracağız." diye konuştu.

Fırıncıların halkı cezalandırmaya çalışmasının doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Tunç, halk ekmek uygulamasından vatandaşların da memnun olduğunu söyledi.

Muradiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüsamettin Aydoğan ise fırıncı esnafının bilgileri dışında böyle bir karar aldığını belirterek, "Bizim tasvip ettiğimiz bir durum değildir. Daha önce esnaflarla görüşerek fiyatların düşürülmesini istedik ancak fiyatlar düşürülmedi. Bizim onlar üzerinde bir yaptırım gücümüz yok." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber