Erdoğan'a hakarete 11 ay 20 gün hapis cezası

Sosyal paylaşım sitesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2016 17:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Erdoğan'a hakarete 11 ay 20 gün hapis cezası

Kocaeli'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa, 11 ay 20 gün hapis cezası verilirken, ceza ertelendi.

Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Yılmaz D, avukatı Doğan Bekiroğlu ve yakınları katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Yılmaz D, pişmanlığını sürekli dile getirdiğini belirterek, "Paylaşımlarımın saygısızlık ve ağır eleştiri olduğu düşüncesindeyim. Hakaret kastıyla hareket etmedim. Zaten bir saat içerisinde bu saygısızlığın farkına varıp bu yazıyı derhal kaldırdım. Olay nedeniyle büyük pişmanlık duyuyorum." ifadesini kullandı.

Sanık avukatı Doğan Bekiroğlu ise müvekkilinin konuyla ilgili pişmanlığını sürekli dile getirdiğini anlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın af konusunda makamına, feragat olup olmadığı konusunda yazı yazılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının Cumhurbaşkanlığı makamına yazı yazılması talebini reddetti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yılmaz D'ye 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca sanığın suçu işledikten sonra ve yargılama süresince gösterdiği tavır, davranışları dolayısıyla tekrar suç işlemeyeceği konusunda yeterli kanaat oluşması sebebiyle cezayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber