'100 dolar bozdurana ücretsiz muayene hizmeti'

Şanlıurfa'da özel bir tıp merkezinde görev yapan doktor, 100 dolar bozdurarak makbuzunu getiren hastalarını ücretsiz muayene etmeye başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2016 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'100 dolar bozdurana ücretsiz muayene hizmeti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına Şanlıurfa'da bir doktor ücretsiz muayeneyle, esnaf da çeşitli hediyelerle destek verirken, Kahramanmaraş'ta emekli esnaf da dolarını bozdurarak Türk lirasına sahip çıktı.

Merkez Eyyübiye ilçesindeki özel bir tıp merkezinde görev yapan pratisyen hekim Fuat Karakeçili kampanyaya destek olarak, 100 dolar bozdurarak makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz muayene hizmeti sunuyor.

Karakeçili, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyaya esnafın yanı sıra sağlıkçıların da destek olması gerektiğini söyledi.

Vatandaşların dövizlerini bozmalarını isteyen Fuat Karakeçili, "Ülkemize ve devletimize hizmet amaçlı bir kampanya yaptık. Cumhurbaşkanımızın 'Dolarlarınızı bozun' diye bir çağrısı olmuştu. Ben de 100 dolar bozan tüm vatandaşlarımı ücretsiz muayene ediyorum." dedi.

- Dolar bozdurana ücretsiz ekmek

Ceylanpınar ilçesinde fırın işleten Mehmet Sait Kaçkan da kampanyaya destek verenler arasında yerini aldı.

Kaçkan, gazetecilere, kendi imkanları doğrultusunda memleketine hizmet sunmaya çalıştığını söyledi.

Her vatandaşın Türk lirasının değerlenmesi için elinden geleni yapması gerektiğini belirten Mehmet Sait Kaçkan, kampanyaya ilçe sakinlerinin ilgi gösterdiğini ifade etti.

Ülkeye sahip çıkmaya çalıştıklarını anlatan Kaçkan, "15 Temmuz'da nasıl Cumhurbaşkanımızın sokaklara çıkın çağrısına uyduysak, bugün de doları bozdurun, Türk lirasına sahip çıkın çağrısına uyuyoruz. Bu kapsamda ben de fırınımda 250 dolarını bozdurana ekmeği ücretsiz vererek Cumhurbaşkanımızın çağrısına katkı sunmaya çalışıyorum. Cumhurbaşkanımızın çağrısına sahip çıkmak vatan ve millet meselesidir. 15 Temmuz'da nasıl ülkemize sahip çıktıysak, bugün de ekonomik olarak ülkemizde darbe yapmaya çalışanlara karşı ülkemizi ve Türk liramızı koruyacağız." diye konuştu.

Dolarını bozduran İbrahim Yıldız da zamanla daha geniş bir kitlenin kampanyaya destek vereceğine inandığını dile getirdi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi de dernek üyesi iş adamlarının firmalarında dolar bozduranlara makbuz karşılığında sade yağ, yemek, kolonya ve gübre gibi çeşitli hediyeler verdiğini duyurdu.

- 5 bin dolarını bozdurdu

Kahramanmaraş'ta da 60 yaşındaki emekli esnaf, 5 bin dolarını bozdurup Türk lirasına sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek olmak amacıyla üzerinde Türk bayraklı kıyafeti ve "Gazi Cumhurbaşkanımız ne dolar ne avro, bize sen lazımsın. Bu millet seninle" yazılı pankartla döviz bürosuna gelen emekli esnaf Mehmet Ağgürbüz, yatırım amacıyla biriktirdiği 5 bin dolarını bozdurdu.

Kendilerine Türk parasının lazım olduğunu, her yerde Türk parası kullandığını ifade eden Ağgürbüz, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın ölene kadar arkasındayız. Onun söylemesi üzerine dolarımı bozdurmaya geldim. Bize vatanımızın, milletimizin parası lazım. Paralarınızla altın, ev, arsa alın. Tüm yabancı paralarınızı Türk lirasına çevirin. Markete gidiyoruz Türk parası, hastaneye gidiyoruz Türk parası, eczaneye gidiyoruz Türk parası. Tövbe bir daha gavur parasını cebime koymam."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber