HSYK'nın kara kutusu 'Okur' bekleme odasında

İtirafçılık için başvuruda bulunan eski HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur, İstanbul'dan Ankara'ya getirildi. Okur, 3 gündür Sincan Cezaevi'nde, savcı Mehmet Tamöz'ün ifadesini almasını bekliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Aralık 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HSYK'nın kara kutusu 'Okur' bekleme odasında

ERSAN ATAR

Anayasa referandumundan sonra, FETÖ'nün güdümündeki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) oluşumunda kritik rol oynaması ve yargıya ilişkin bilgileri nedeniyle "kara kutu" olarak adlandırılan eski HSYK 1'nci Daire Başkanı İbrahim Okur, itirafçılık için yaptığı başvuru nedeniyle İstanbul'dan Ankara'ya getirildi. Okur, 3 gündür Sincan Cezaevi'nde, savcı Mehmet Tamöz'ün ifadesini almasını bekliyor. FETÖ'nün HSYK ayağında, eski Başkanvekili Ahmet Hamsici ile üyeler Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik'in itirafçı olmasından sonra çözülme başladı. Hamsici örgüte ilişkin bu bilgileri verirken, bir dönem yargının "kara kutusu" olan eski HSYK 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur için açıkça "İbrahim Okur da Fetullah Gülen Cemaati mensubuydu" ifadesini kullandı. Hamsici Okur'un FETÖ'cü üyelerin belirlendiği Yargıtay üyeliği seçimleri sırasında nasıl aktif rol oynadığını, sohbet toplantılarına nasıl katıldıklarını anlattı. Hamsici, o dönemde FETÖ'nün HSYK içindeki gücünün en somut kanıtı olan "Adli Kolluk Yönetmeliği Bildirisi"nin nasıl hazırlandığına ilişkin detay bilgiler verdi. Hamsici, bu bildirinin İbrahim Okur'un talimatıyla hazırlandığını, kendisine de Başkanvekili olarak HSYK Genel Kurulu'na bu bildiriyi oylattıklarını söyledi. Hamsici ifadesinde açıkça, "Bunu Fetullah Gülen cemaati mensupları bilerek yaptı" dedi.

İTİRAFÇI OLDU

Bu itiraflar üzerine Silivri Cezaevi'nde tutulan İbrahim Okur da itirafçılık için başvuruda bulundu. Hamsici önce 22 Kasım'da cezaevi yönetimine doğrudan, 23 Kasım'da da avukatı aracılığıyla Ankara Başsavcılığı'na başvurarak "örgütün çözülmesine yardımcı olacak bilgiler vereceğini" söyledi. Okur, SEGBİS sistemi ya da talimatla ifadesinin alınmasını isterken Ankara Başsavcılığı geçen hafta Okur'u İstanbul'dan Ankara'ya getirtti. Sincan F Tipi cezaevinde geçici olarak cezaevinde bulunanların kaldığı "misafir odası" olarak adlandırılan odada tutulan Okur, ifadesinin alınması için bekliyor. Okur'un ifadesini, itirafçıların ifadelerini alan Ankara Savcısı Mehmet Tamöz'ün alması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber