İhmal kurbanı Cennet'in yürek burkan kahramanlığı

Türkiye'yi yasa boğan Aladağ'daki yangın faciasında yaşamını yitiren 11 yaşındaki Cennet Karataş'ın olay sırasında kuzeni ve arkadaşlarını kurtarmaya çalışırken can verdiği ortaya çıktı. Baba Karataş "Yangında esnasında kızım alt kattaymış. Kızım 'Yukarıda arkadaşlarım var, onları almadan gitmem' demiş" dedi.

Haber Giriş : 06 Aralık 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhmal kurbanı Cennet'in yürek burkan kahramanlığı

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yangın faciasında hayatını kaybeden 12 kişiden biri olan Cennet Karataş'ın ailesi, kızlarının yasını tutuyor. Evladını kaybeden baba Mehmet Karataş, 11 yaşındaki Cennet'in en büyük çocuğu olduğunu söyledi. Kızıyla çok iyi anlaştıklarını anlatan acılı baba "Cennetim, kızım, insanları hayvanları çok severdi. Ben de ona gıpta eder, kızımla gurur duyardım" dedi.

Karataş "Ben ona 'geleceğim' derdim. 4 kardeşi var. Benim diğer çocuklarımın geleceği oydu. Bağa bahçeye gittiğimiz zaman kardeşlerini Cennet'e bırakırdım. Derslerinde de başarılı bir öğrenciydi benim çocuğum. Çok karakterliydi. Çocuklarımı emanet edebileceğim, gözümün arkada kalmadan emanet edebileceğim tek kişiydi kızım" diye konuştu. Kızının yangın sırasında kahramanlık örneği sergilediğini dile getiren Karataş, kızının arkadaşı ve kuzenini kurtarmaya çalışırken öldüğünü belirtti. Baba Karataş, yangın sırasında kızının binanın en alt katında bulunduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Kızım 'Benim yukarıda arkadaşlarım var, kuzenim var, onları kurtarmadan ben gitmem' demiş ve üçüncü kata kadar çıkmış. Komşumuzun kızı Büşra'yı ve kuzeni Sema'yı aşağı yönlendirmiş. Kızım arkalarındaymış. Alevler yükselince ışıklar sönmüş. Büşra ve Sema, ikinci katın penceresinden atlamış. Kuzeni kurtulduktan sonra 'Cennet'i kurtarın, Cennet nerede diye' feryat etmiş. Fakat kızım kurtulamamış." Adana Aladağ'da 29 Kasım'da öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmişti.

YARALILAR DA MERDİVEN YOK DEDİ

Faciasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında cumhuriyet savcıları, yaralı öğrencilerin ifadesine başvurdu. Öğrencilerden B.G "Biz odada beklerken itfaiye geldi ancak merdiveni yoktu. Daha sonra etraftan duyanlar merdiven getirip pencereye dayadılar. Merdiven pencereye yetişmedi. Bir adam merdivenin köşesine çıkıp bizi kucağına alıp aşağıya indirdi" dedi. Öğrencilerden13 yaşındaki R.İ. ise ifadesinde "Biz kafalarımızı pencereden dışarı çıkartıp nefes almaya çalıştık. Herkes bağırarak etraftan yardım istediyordu. Yurdun yanına itfaiye arabası geldi. Etraftan gelen vatandaşlar yurdun penceresine merdiven dayadı. Merdivenin boyu kısa olduğundan ağabeylerden biri merdivenin ucuna çıkıp bizi camdan alarak aşağıya indirdi" diye konuştu.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber