Millet orduya sahip çıktı

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından personel konusunda sıkıntılar yaşayan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılmak için toplam 233 bin 787 kişi Milli Savunma Bakanlığı'na başvurdu. Başvuruların tamamlanmasının ardından bunlarla ilgili komisyonlar kuruldu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Aralık 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Millet orduya sahip çıktı

FETÖ'nün darbe girşiminin ardından personel konusunda sıkıntı yaşayan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) millet sahip çıktı. OHAL kapsamında yapılan düzenlemeyle TSK'nın personel alımı için görevlendirilen Milli Savunma Bakanlığına, orduya katılmak için 233 bin 787 kişi başvurdu. Harp okulları ve astsubay meslek yüksekokullarına öğrencinin yanı sıra kuvvet komutanlıkları için muvazzaf subay ve astsubay alımına çıkan bakanlık, ayrıca ilk defa Özel Kuvvetler Komutanlığına dışarıdan personel temini için başvurular aldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığına alınacak 600 muvazzaf subay için 20 bin 903 kişi müracaat etti. Bin kişilik muvazzaf astsubay kadrosuna ise 29 bin 664 başvuru alındı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 11 bin 383 kişi subaylık, 24 bin 295 kişi astsubaylık için başvurdu.

TEMİZLENDİKÇE GÜÇLENİYOR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerine taze kan geldiğini belirtti. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatan Işık, "Ordumuz hainlerden temizlendikçe güçleniyor" diye konuştu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacının karşılanması için yeni subay ve astsubayların yetiştirileceğini dile getiren Işık, "Ordumuzun personel ihtiyacını en hızlı ve etkin şekilde karşılıyoruz. Vatanını ve milletini seven gençlerimizin yoğun başvurusundan memnunuz. Daha önce yaşanan sorunlar olmasın diye güvenlik soruşturmalarına özel önem veriyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber