FETÖ'nün keskin nişancısı

Şike'de kumpas soruşturmasında deşifre olan dönemin Fuat Avni'si Rauf Atilla Polat'ın, Aziz Yıldırım'ın ardından Balyoz'da 19 askere tahliye veren hakim Oktay Kuban'ı da hedef gösterdiği ortaya çıktı. Kuban, dönemin HSYK'sı tarafından Eskişehir'e sürgün edildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Aralık 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün keskin nişancısı

Mustafa Sait Özkan

Şike'de kumpas soruşturmasında kimliği deşifre olan 'Dönemin Fuat Avni'si' Rauf Atilla Polat'ın 25 Ocak 2011 tarihli 'Gölcük'teki CIA-Mossad toplantısı' başlıklı köşe yazısında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı isim vermeden hedef gösterdiği ortaya çıkarılmıştı. Aziz Yıldırım, 'haberx.com' adlı sitede çıkan bu yazıdan 20 gün sonra Şike soruşturmasına dahil edilmiş ve tutuklanmıştı.

'KOZANLI ÖMER'LE BAĞLANTILI

FETÖ'nün 'Kozanlı Ömer' kod isimli emniyet imamı firari Osman Hilmi Özdil'le bağlantılı olduğu ortaya çıkan Rauf Atilla Polat'ın Aziz Yıldırım gibi o dönem gündemde olan başka önemli isimleri de hedef aldığı ortaya çıktı. Bu isimler arasında Balyoz soruşturması sürecinde 11'i muvazzaf 19 askere tahliye kararı veren dönemin 12. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Oktay Kuban ve Odatv soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu bulunuyor.

SEN MİSİN TAHLİYE EDEN

Rauf Atilla Polat, 5 Ocak 2011 tarihinde 'Balyoz- Yargı, TSK savaşındaki şantaj kasetleri' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Yazıda, Balyoz soruşturmasındaki tahliyelerden dolayı Hakim Oktay Kuban'ın Türk milletine direnç gösteren bir hakim olduğu, kendisine kaset şantajı yapıldığı kararları bu yüzden korkarak verdiği iddia edildi. Kuban'ın Diyarbakır'da görev yaptığı süre içerisinde çok sayıda insanı yıllarca hapiste tuttuğu ve birilerinin Kuban'a şantaj yapmış olabileceği iddiaları kaleme alındı. Hakim Oktay Kuban, yazının internet sitesinde yayınlandığı gün Polat hakkında şikayet dilekçesi verdi ancak Kuban ertesi gün yani 6 Ocak 2011'de dönemin HSYK'sı tarafından yayımlanana jet kararnameyle İstanbul'da özel yetkili hakimlik görevinden alınarak Eskişehir'e sürgün edildi.

İHBAR SIRASI SONER YALÇIN'A GELD

Polat, hakim Oktay Kuban'la ilgili yazmaya ise ara vermedi. 25 Ocak 2011'de Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı hedef gösterdiği 'Gölcük'teki CIA-Mossad toplantısı' başlıklı yazıda, kendisine çok sayıda dava açıldığını bunlardan bir tanesinin şikayetçisinin Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın olduğunu diğerinin ise 'Balyozcuların hızlı tahliyecisi' diye nitelediği Oktay Kuban olduğunu söyledi.

1 AY GEÇMEDEN TUTUKLANDILAR

'Dönemin Fuat Avni'si' Polat'ın 25 Ocak'taki köşe yazısından sonra gerçekleşen bir olay da Şike'de kumpas soruşturması dosyasına girdi. Dosyada, köşe yazısından yaklaşık 1 ay sonra OdaTV'nin imtiyaz sahibi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun 17 Şubat 2011 tarihinde OdaTV soruşturması kapsamında gözaltına alındıkları ve sonrasında tutuklandıklarına dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber