10 bin dolar bozdurana ücretsiz düğün salonu hizmeti

Kahramanmaraş'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "döviz bozdurma" çağrısına destek veren kimi esnaf, 10 bin dolar ya da avrosunu bozdurana ücretsiz düğün salonu ve düğün masrafları karşılama sözü, kimi de çeyrek altın veriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2016 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 bin dolar bozdurana ücretsiz düğün salonu hizmeti

Kahramanmaraş'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dolar bozdurma" çağrısına destek sunan bazı esnaf, 10 bin dolar bozdurana ücretsiz düğün salonu ve düğün masrafları karşılama sözü, kimi de çeyrek altın veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için yurdun dört bir tarafında başlayan döviz bozdurma kampanyasına esnaf desteği sürüyor.

Afşin ilçesinde düğün salonu işleten Aytekin Özgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da, tankla, tüfekle ve "birkaç satılık askerle" gerçekleştirilemeyen darbenin bu defa ekonomik kriz yoluyla yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dolarları bozdurulması" çağrısı üzerine farklı bir kampanya yapmak istediklerini dile getiren Özgül, şunları belirtti:

"Ülkemizin üzerinde oynanan parasal oyunu bozmak adına vatandaşlarımız dövizlerini bozduruyor. Biz de bir farkındalık oluşturmak için 10 bin dolar veya avro bozdurup dekontunu getiren müşterilerimize düğün salonumuzda dilenilen tarihte, bütün masraflar bizden olmak üzere, düğün veya nişan yapma sözü verdik."

Ülke ve memleket için böyle bir kampanya yaptıklarını belirten Özgül, evlenecek çiftler için hayırlı bir iş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Özgül, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması halinde 15 Temmuz'daki gibi bu oyunu halkın bozabileceğini vurgulayarak, "Bu vatan hepimizin ve topraklar üzerinde ebedi kalmak adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız." dedi.

- 10 bin dolara çeyrek altın

Kahramanmaraş'ta kuyumculuk yapan Mehmethan Sular da "Döviz Out, Altın İn" kampanyasını başlatarak, 10 bin dolar bozduran vatandaşlara çeyrek altın hediye ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının Türk lirasının değerlenmesine önderlik yaptığını dile getiren Sular, "Dövizin Türkiye'de getirdiği sıkıntılar bariz ortada. Biz de buna elimizden gelebildiği kadar katkıda bulunmak istiyoruz. Halk olarak bize düşen görev ne ise yerine getireceğiz." sözlerine yer verdi.

- İmkanları ölçüsünde kampanyalar düzenliyorlar

Ayakkabıcılar Çarşısında esnaflık yapan Halil İbrahim Özkömekçi, dolarını bozdurup makbuz getirene çay, bazlama ikram ettiklerini belirtti.

Vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını aktaran Özkömekçi, kampanyaya destek olmaya devam edeceklerini aktardı.

Afşin'de berber dükkanı işleten Yusuf Kaya, 300 dolar veya avro bozdurup makbuzunu getiren vatandaşlara ücretsiz saç ve sakal tıraşı yaptıklarını söyleyerek, Kaya, "Ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunları bozmak için dolara 'Hayır' diyoruz. Eskiden dolar mı vardı?" sözlerine yer verdi.

Kent merkezinde av malzemesi satışı yapan Hüseyin Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi destek olmak amacıyla "Dolar bozdurana olta bedava" kampanyası düzenlediklerini dile getirdi.

Kampanyayı dün başlatmalarına rağmen dövizini bozduran 8 kişinin hediyesini aldığını aktaran Kaya, "Ekonomiye can vermek ve dövizlerden kurtulmak için Cumhurbaşkanımıza destek olmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

- Kuyumcularda hareketlilik yaşanıyor

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dövizlerin bozdurularak Türk lirası ve altın alınması çağrısı, kuyumcularda hareketlilik yaşanmasını sağladı.

Kuyumcu Namık İnal, döviz bozduran vatandaşların altın almasıyla son günlerde işlerinde yoğunluk olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın çağrısının vatandaşları döviz bozdurmaya yönelttiğini belirten İnal, "Birçok müşterimiz kampanyaya destek için dövizleri ellerinden çıkarttıklarını ifade ediyor. Vatandaşlar hem ellerindeki dövizleri bozduruyor hem de bozdurdukları döviz karşılığı altın alıyor. Bu şekilde giderse doların düşüşe geçeceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber