Sivas'taki FETÖ/PDY davası görülmeye başlandı

Sivas merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında haklarında dava açılan 38 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2016 18:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sivas'taki FETÖ/PDY davası görülmeye başlandı

Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında haklarında dava açılan 38 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 5'i tutuklu 38 sanık, sanıkların ve müştekilerin avukatları katıldı.

"Kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak", "terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" ve "tehdit" suçlamalarıyla yargılanan sanıkların dinlenmesine devam edildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulundan (MASAK) gelen 29 sayfalık raporun okunmasının ardından, mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunma için süre istemesi üzerine duruşmayı 14 Şubat 2017'ye erteledi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince "hayırseverlerin dini duyguları istismar edilerek arsalarının Paralel Yapı'ya kazandırılması, imam hatiplere ayrılmış arsa ve okulların kumpas yoluyla FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara tahsis edilmesi" iddiaları üzerine 11 Aralık 2015'te Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan 17 zanlıdan 9'u tutuklanmış, daha sonra 5 kişinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 14'e yükselmişti.

Tutuklu sanıklar, 13 Nisan'da görülen davanın ilk duruşmasında tahliye edilmiş, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin ardından H.B, İ.A, Y.T, İ.B, ve S.E. yeniden tutuklanmıştı.

Yurt dışına kaçan sanıklar Z.B, A.E, S.D, hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber