Muş'ta terör operasyonu: 9 gözaltı

Muş İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya ve eski belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2016 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş'ta terör operasyonu: 9 gözaltı

Muş'ta düzenlenen terör operasyonunda aralarında İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya ile eski belediye başkanlarının da bulunduğu 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince "PKK/KCK Terör Örgütüne üye olmak", "Kobani olaylarında barikat kurma talimatı vermek", "Terör örgütü mensuplarına erzak götürmek", "PKK/KCK terör örgütü adına vergi toplamak" suçları kapsamında çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda, il genel meclis başkanı, HDP eski il başkanı, Malazgirt eski belediye başkanı, Bulanık eski belediye başkanının da aralarında bulunduğu toplam 9 kişi gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital ve yazılı örgütsel doküman ile bir adet ruhsatsız silah, bir adet av tüfeği ve çok sayıda mermi ile demokratik özerklik metinleri ve PKK/KCK, YPG terör örgütlerini simgeleyen bez parçaları ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak tahkikat devam etmekte olup, ilimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber