'FETÖ ile irtibatlı herkesten hesabı sorulacak'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2016 22:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ ile irtibatlı herkesten hesabı sorulacak'

Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda, Başbakanlığa bağlı kurumların bütçeleri üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un 79 milyonun ortak acısı, ortak direnci olduğunu söyledi.

"FETÖ ile irtibatlı, iltisaklı olan herkesten bunun hesabı sorulacaktır"

Kurtulmuş, Türkiye'nin 15 Temmuz'da bir badire atlattığını, 15 Temmuz'dan sonraki mücadelenin devam edeceğinden kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini söyledi.

Bu konuda herkesin milli meselelerde ortak tavır alması gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Bu darbeciler AK Parti'yi sevmiyorlar da Cumhuriyet Halk Partisi'ni çok seviyor değiller onu da söyleyeyim. Dolayısıyla hepinizin, hepimizin diğer partiler için de aynı şeyi söylüyorum aynı şekilde mücadele etmesi lazım. Türkiye'de demokrasinin daha da gelişmesi için gayret sarf etmemiz lazım. Bu mücadeleyi, FETÖ örgütüyle mücadeleyi, diğer terör gruplarıyla mücadeleyi aksatacak bir şekilde bunlar olmaz. Bu anlamda, bu örgütle irtibatlı, iltisaklı olan herkesten bunun hesabı sorulacaktır." ifadelerini kullandı.

- "Öksüz'ün bir gölgeden ibaret olduğunu zannediyorum

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz'le ilgili değerlendirmede de bulunan Kurtulmuş, "Adil Öksüz'ün sadece bir gölgeden ibaret olduğunu zannediyorum. Siyasi tecrübem bana bunu söylüyor, bir bilgiyle söylemiyorum. Bu darbenin henüz, tam manasıyla arkasında 1 numarası, 2 numarası kimlerdir, eğer darbe başarılı olsaydı kimleri iş başına getireceklerdi, henüz bu bilgilere ulaşılmamıştır. Bütün bunların hepsi mahkemelerde ortaya çıkacaktır." dedi.

Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Birtakım insanlar pişmanlıktan istifade ederek yaptıkları işleri ortaya döküp saçacaklar. Bu zor bir mücadeledir. Bakın, bu mücadeleyi 12 Eylül'le karıştırmayın. Bundan önceki bütün askeri darbeler ne olduğu belli olan, bir askeri cunta tarafından idare edildi ama bu darbe son derece karışık, eli her yere uzanmış ve kırk yıla yakın bir süre devlet içerisinde odaklanarak, maalesef, devletin her yerini ele geçirmiş olan bir çete tarafından yapıldı. Bir kısmı karda yürüdüler, ayak izlerini belli etmediler. Dolayısıyla bu mücadelede destek bekliyoruz. Bu mücadele Türkiye'nin ortak meselesidir. Bu mücadele sırasında kim bu örgütün içinde, yanında, sağında, solundaysa bunlardan hesap sorulacaktır. Kim değil ve burada bir yanlışlık yapılmışsa bu yanlışlıklar da giderilecektir. Nitekim, bazı KHK'larla görevine son verilenler ve yanlışlık yapılanların durumu düzeltildi.

Hiçbir hükümet olağanüstü hali isteyerek yapmaz ama Türkiye olağanüstü hali uygulamak mecburiyetindedir. Çünkü fevkalade yüksek düzeyde bir güvenlik riskiyle karşı karşıyayız. Bir taraftan DEAŞ'ı, bir taraftan PKK'sı, bir taraftan Suriye ve Irak topraklarından gelen tehditler, bir taraftan devletin içerisinde ciddi şekilde kümelenmiş bir terör örgütü... Her yeri sarmış olan bir kanser hücresi. Bunlarla mücadele ediyorsunuz. Fransa'da olağanüstü hal uygulandığı zaman Avrupa'dan bir tek kişinin üç cümle söz söylediğini duydunuz mu? Almanya'nın birleşmesi sırasında Doğu Almanya'dan gelen memurların Avrupa hukukundaki adıyla 'devletten arındırılması' sürecinde yüz binlerce, binlerce insan işten atılırken kimlerden ses çıktı söyleyebilir misiniz? Kusura bakmayın, adaletse adalet, bizim omuzlarımızda da önemli bir ağırlık gösteriyor. Bir kişiye dahi haksızlık yapmak istemeyiz ama bu mücadelede ikide bir 'FETÖ mağdurları' lafının arkasına giderek FETÖ'nün, bir algı operasyonunun değirmenine su taşımayalım. Bu memlekette 'FETÖ mağdurları' diye bir şey yoktur, bu memlekette FETÖ'nün mağdur etmeye çalıştığı 79 milyon insanımız vardır, 248 şehidimiz vardır. Hep beraber bu zor dönemleri aşacağız. Türkiye ekonomide, siyasette bölgenin istikrarlı ülkesi olma durumunu Allah'ın izniyle sürdürecektir."

"Bu coğrafya nice ihanetlere sahne oldu" diyen Kurtulmuş, "Nice zarif ayak oyunlarıyla bu milletin geleceğinin karartılmaya çalışıldığı dönemleri geride bıraktık. Hiç şüpheniz olmasın, bu millet, bu kervan yürüyecektir. Kim hangi kumpası kurarsa kursun, kim, hangi vekalet savaşında hangi aracı kullanırsa kullansın, hangi terör örgütü Türkiye'nin başına bela olursa olsun, hangi algı operasyonlarıyla Türkiye'nin önüne tuzak kurarlarsa kursunlar onların hepsini hep beraber kenara çekeceğiz ve inşallah güçlü, büyük Türkiye istikametinde yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber