7 Aralık 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2016 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 Aralık 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Saraylara bağlı Klasik Türk Sanatları Eğitim Merkezinin usta öğretici ve uzman öğrencilerinin eserlerinden oluşan "Klasik Türk Sanatları Sergisi"nin açılışına katılacak.

(TBMM/11.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek.

(Kazan)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Uluslararası İslam Sanatları Yarışması Ödül Töreni", "Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü" ve sema programına katılacak.

(Konya/11.00/13.30/20.00)

2- TBMM Genel Kurulunda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarlığı ve Kredi Garanti Fonu arasında imzalanacak olan Hazine Destekli Kefaletlere İlişkin Protokol imza törenine katılacak.

(İstanbul/10.15)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Temsa ve ASELSAN AVENUEV araç tanıtımına katılacak, Geniş Katılımlı Plastik ve Oyuncak Sektörü Fuarı ve Çalıştayı'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/12.30)

3- TÜİK, ekim ayı motorlu kara taşıtları istatistikleri ve nisan-haziran dönemi gençlerin işgücü piyasasına geçişi araştırma sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile görüşecek.

(Brüksel)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek.

(Brüksel)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin kuşatmada tuttukları doğu Halep'e saldırıları ve ülke içindeki diğer gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

5- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber