Bakanlığın düzenlenmesine rağmen hala merdiven altında

Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılında yayımladığı 'Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Yönetmeliği'yle yasallaşan alternatif tedavi yöntemi hacamat, düzenlemeye rağmen hala merdiven altında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlığın düzenlenmesine rağmen hala merdiven altında

Çiğdem Yılmaz

Fatih'te neredeyse adım başı bir 'hacamat merkezi' bulunuyor. Evlerinin bir odasını muayenehaneye dönüştüren hacamatçılar, iyi hacamat yapmanın iman gücüyle bağlantılı olduğunu söylüyor.

İstanbul İkitelli'de cin çıkardıkları iddiasıyla halkı dolandıran 'Manevi Şifa Merkezi'nin Kaçak olduğunun anlaşılması sonrası kapatılması gözleri bu tip merkezlere çevirdi. Sülük ve hacamat tedavisi, ruhsal terapi ile büyü bozma işlemleri yapan merkezlere ulaşmak sadece birkaç dakika sürüyor.

İnternetteki ilanlardan ulaştığımız merkezlerin büyük çoğunluğu Fatih bölgesinde. Randevuyla gittiğimiz yerlerde hacamat tedavisi yapanların herhangi bir ruhsat ve yetkisi olmamasına rağmen evlerinin bir bölümünü bu tedavi için ayırdıklarını gördük. İlk gittiğimiz adres Atikali Mahallesi HASAN Fehmi Paşa Caddesi'ndeki iki katlı bir apartman. Apartmanın giriş kat zilinde 'Kupa Terapi Derneği' yazıyor. Daire olarak kullanılan ve hacamat hizmeti veren evin odalarının birinde kadınlara diğerinde ise erkeklere tedavi uygulanıyor. 5 yıldır hacamat tedavisi uygulan Ayşe Hanım "Uzmanlığı"nın aileden miras olduğunu anlatıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber