900 araştırma görevlisi için başvurular yarın sona eriyor!

YÖK tarafından ülkemizin öncelikli alanlarında ilan edilen 900 araştırma görevlisi kadrosu için başvurular yarın sona eriyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Aralık 2016 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
900 araştırma görevlisi için başvurular yarın sona eriyor!

Bilindiği üzere, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in ek 1 inci maddesi kapsamında ülkemizin öncelikli alanlarında yetiştirilmek üzere 24 Kasım 2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu aynı tarihte 896 araştırma görevlisi kadrosunu ilan etti.

İlan edilen kadrolara baktığımızda, Yükseköğretim Kurulu tarafından bu yıl öncelikli alanlar olarak en çok araştırma görevlisi kadrosunun "İlahiyat" ve "Hukuk"a ayrıldığını görüyoruz.

Ayrıca; Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Dil ve Konuşma Terapisi, Psikoloji, Özel Eğitim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema, Gazetecilik, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler, Mimarlık, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Gıda Mühendisliği, Biyomühendislik, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Ulaştırma ve Lojistik, Mekatronik Mühendisliği, Genetik gibi birçok farklı dalda ve farklı sayılarda kadro ilan edilmiştir.

Üniversite bazında ilan edilen kadro sayılarını görmek için >TIKLAYINIZ.

İlan edilen araştırma görevlisi kadrolarına başvurular yarın mesai bitimi itibarıyla sona eriyor. Başvurmayı düşünen ve ilanda aranan şartları taşıyan adayların bir an evvel istenilen belgelerle birlikte üniversitelere şahsen veya posta yolu ile müracaatlarını yapmaları gerekiyor.

HANGİ BELGELER İSTENİYOR ?

1-Başvuru dilekçesi,

2-Lisans Diploması (https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden temin edilebilir.)

3-Lisans Transkript (Aslı veya Onaylı Suret)

4-Yüksek Lisans veya Doktora Öğrenci Belgesi (https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden temin edilebilir.)

5-Özgeçmiş

6-Fotoğraf

7-Nüfus Cüzdan Fotokopisi

8-Askerlik Durum Belgesi (https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden temin edilebilir.)

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber