MHP yerli ve milli yazılım sektörünü destekleyecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Günal: - "Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirerek süper güç olabilmesi için yerli ve milli yazılım sektörünü destekleyeceğiz. Bu yolda başarılı olacağımıza inanıyorum"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2016 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP yerli ve milli yazılım sektörünü destekleyecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, "Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirerek süper güç olabilmesi için yerli ve milli yazılım sektörünü destekleyeceğiz. Bu yolda başarılı olacağımıza inanıyorum." dedi.

Günal, ATO Congresium'da düzenlenen, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneğinin (TELKODER) 9. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yapıcı, yol gösterici, uzlaşmacı bir muhalefet anlayışıyla ülkemizin ilerlemesi için çabalıyoruz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirerek süper güç olabilmesi için yerli ve milli yazılım sektörünü destekleyeceğiz. Bu yolda başarılı olacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İletişim teknolojilerinde lisans kullanımı yasal uyarılarına dikkati çeken Günal, "Rekabet Kurumu ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumunun, iletişim teknolojilerinde hakların kötüye kullanılmamasını içeren rekabet anlayışını tesis etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde rekabetin altyapıda değil, üstyapıda olması gerektiğini belirten Günal, sektörün paydaşlarıyla uzlaşmasını sağlayacak mesleki ve kurumsal örgütler ile hükümetin inisiyatif alması gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber