'Burası TBMM, bağırarak, çağırarak, bu iş olmaz'

TBMM Başkanvekili Aydın, CHP'lileri, "Tahammül edin lütfen, dinleyin. Burası TBMM. Bağırarak, çağırarak, sıra kapaklarına vurmakla bu iş olmaz." şeklinde uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2016 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Burası TBMM, bağırarak, çağırarak, bu iş olmaz'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP milletvekilleri, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nu, TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında sürekli laf atarak ve sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

Genel Kurulda görüşülen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumunun 2017 yılı bütçeleri üzerinde AK Parti milletvekilleri konuştu.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, insan haklarının önemini vurgulayarak, insan haklarının konuşulduğu her platformda 15 Temmuz şehitlerini minnetle anacaklarını söyledi. Miroğlu, "Eğer bugün dünya, hala insanlık onurunun korunmaya çalışıldığı dünya ise bunu, hayatını kaybeden fikir adamlarına ve aktivistlere borçluyuz." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AK Parti'nin insan hakları konusunda ceza kanununda bir çok değişiklik yaptığını, pozitif ayrımcılık getirdiğini, bu konudaki uluslararası sözleşmeleri güvence altına aldığını belirtti.

Hükümetin, fiili uygulamaların takip edilmesi için kurumlar kurduğunu, bunlardan birisinin de bağımsız İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu olduğunu belirten Benli, vatandaşların, güvenlik ve adalet dengesinin korunması için bu tür bağımsız kurumlara müracaat etmesi gerektiğini anlattı.

- El Bab'ta Türk askerinin şehit olması

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Suriye'nin El Bab bölgesinde bir Türk askerlerinin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 106. gününde Türk askerine yönelik bir saldırı daha olduğunu dile getirerek, "24 Kasım'da aynı bölgede 3 askerimiz şehit olmuştu. Bu saldırının failleri hakkında hükümetten bir açıklama gelmemişken, yeni bir saldırı daha oldu. Türk milletinin başı sağ olsun." diye konuştu.

- Alman polisinin Bahçekapılı'ya çirkin tutumu

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın, Almanya'da Alman polisinin çirkin muamelesine maruz kaldığını esefle öğrendiklerini belirten Akçay, Bahçekapılı'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

MHP'li Akçay, "Bir Türk milletvekilinin saatlerce havalimanında bekletilmesi ve tehditlere maruz kalması kabul edilemez. Bu davranış skandaldır. Her fırsatta teröristlere kucak açan ülkeleri, TBMM Başkanvekiline böyle bir muamelede bulunmalarından dolayı esefle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, "Milletin duası askerlerledir." dedi.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, El Bab bölgesindeki bombalı saldırıda şehit olan güvenlik güçlerine rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın Almanya'da karşılaştığı muamelenin kabul edilemeyeceğini belirten Yıldırım, "Bahçekapılı'nın maruz kaldığı muamele, bizim ülkemizde milletvekillerinin karşı karşıya kaldığı tutuklamalar gibidir." diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AFAD'ın 784 gözlem istasyonu ile gözlem istasyonu sayısında Avrupa'da ikinci sırada olduğunun altını çizdi. Akgül, 6,5 milyon vatandaşın, AFAD'ın verdiği eğitimlerde, "afetlerde doğru davranış şekillerini" öğrendiğini söyledi.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, TİKA'nın, soğuk savaş sürecinin sona ermesinden sonra Orta Asya'daki Türk devletlerinin kalkınmasına destek olmak amacıyla kurulduğunu ifade etti.

TİKA'nın dünyada birçok ülkede faaliyet gösterdiğin dikkati çeken Türkoğlu, kurum 2002'de 2 bin 200 civarında proje gerçekleştirmişken, şimdi bu sayının 17 bini geçtiğini belirtti.

- Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında CHP'lilerin protestosu

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının bütçesi üzerinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başta olmak üzere CHP'li milletvekilleri, Çavuşoğlu'nu, konuşması sırasında sürekli laf atarak ve sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Aydın, CHP'li milletvekillerini, "Hiç yakışmıyor." diyerek uyardı; "Sayın Çavuşoğlu tahriklere gelmeyecektir, bunu görüyorsunuz, tebrik ediyorum, Sayın Çavuşoğlu siz Genel Kurul'a hitap edin." diye konuştu.

Çavuşoğlu, konuşması sırasında, Ege Adalarının 1923 yılında Yunanistan'a verilmediğini, 1947 yılında CHP döneminde Paris Anlaşması ile Yunanistan'a satıldığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bir grubun komple, kürsüdeki konuşmacıya, adeta boğarcasına bağırmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Ne ektiysen onu biçersin.", "Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni de tartar." atasözlerinin olduğunu anımsattı.

CHP'li milletvekillerinin kürsüye çıkan konuşmacıları nezaketle dinlediğini aktaran Özel, "Çavuşoğlu, bugün konuşamadığı 5 dakikayı, bir yıl boyunca bizim arkadaşlarımıza laf atıp onların süresinden çalmasına saysın. Bunun için grubuma teşekkür ediyorum, onları da alkışlıyorum." sözlerini sarfetti.

- "Ne ekersen onu biçersin"

Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, AK Parti'li Çavuşoğlu'nun tarihi gerçekleri çarptırdığını söyleyerek Çavuşoğlu'na, "Ne ekersen onu biçersin, ne yaparsan sana da öyle davranılır." dedi.

CHP'li milletvekilleri sataşma gerekçesiyle ikinci kez kürsüye gelen Hakan Çavuşoğlu'nu, sıra kapaklarına vurarak ve laf atarak yine protesto etti.

Başkanvekili Aydın, CHP'lileri, "Tahammül edin lütfen, dinleyin. Burası TBMM. Sizler millet adına milletin sorunlarını takip ediyorsunuz. Bağırarak, çağırarak, sıra kapaklarına vurmakla bu iş olmaz." şeklinde uyardı.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ise TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'ya Almanya'da yapılan uygulamayı doğru bulmadıklarını ifade ederek, "Bu uygulama hangi ülkede gerçekleşirse gerçekleşsin, halkın iradesine yönelik müdahaledir ama kendi ülkemizde yapılana da bakmak lazım. Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etmek için Türkiye'ye gelen İsveç milletvekillerinin havaalanında aynı muameleye maruz kaldığını gördük, bunu da kabul etmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekilleri, Genel Kurul Salonuna gelen Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapı'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber