Brüksel'de FETÖ darbe girişimi anlatıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini anlatmak için dünyanın farklı kentlerini dolaşan Sabah Yazarlar Kulübü, hain girişimi bu kez Brüksel'de anlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2016 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Brüksel'de FETÖ darbe girişimi anlatıldı

Sabah yazarlarından ekonomist Şeref Oğuz, eski Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Ozan Ceyhun ve Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Belçika'nın başkenti Brüksel'de FETÖ'nun darbe girişimi, darbe girişimine Avrupa'nın tepkisiz kalması ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler hakkında Brüksellileri bilgilendirdi.

Uluslararası Basın Merkezi'nde düzenlenen ve A Haber spikerlerinden Duygu Leloğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan Ozan Ceyhun, Avrupalıların FETÖ darbe girişiminin ciddiyetini Türkiye'ye geldiklerini ancak anlayabildiklerini belirtirken, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in gözlerindeki şaşkınlığı buna örnek gösterdi. AP'nin aldığı Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinin dondurulması kararına da sert tepki gösteren Ceyhun, AB Komisyonu ile AP'nin zaman zaman iyi polis-kötü polis rolü oynadığına işaret etti.

Panelistlerden Okan Müderrisoğlu, FETÖ ile ilgili bilgiler verip "matruşka" ifadesi ile yapının arkasındaki güçlere değinirken, Şeref Oğuz ise Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı ekonomik gelişmeyi grafiklerle anlattı.

Sabah yazarları, FETÖ darbe girişimini anlatmak için panellere Avrupa'nın diğer ülkelerinde devam edecek.

Yusuf Kaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber