ABD Kongresi, Gülen'in sözcüsünü dinleyecek

ABD Kongresi'nin, Güvenlik ve İşbirliği Komisyonu, Türkiye'deki darbe sonrası yaşananları dinlemek üzere Fetullah Gülen'in sözcüsü ve kişisel çevirmeni Alp Aslandoğan'ı davet etti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Aralık 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD Kongresi, Gülen'in sözcüsünü dinleyecek

RAGIP SOYLU

ABD Kongresi'nin Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerindeki insan hakları ihlallerini takip etmek için kurduğu ABD Güvenlik ve İşbirliği Komisyonu skandal bir karara daha imza attı. Komisyon Türkiye'de 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları Fetullah Gülen'in sözcüsü ve kişisel çevirmeni Alp Aslandoğan'dan dinleyecek. ABD Senatosu'ndan 7 ve Temsilciler Meclisi'nden 9 üyenin bulunduğu komisyon Helsinki Komisyonu olarak da biliniyor. 1976'da kurulan komisyon ABD'nin bağımsız bir devlet organı olarak demokrasiyi güçlendirmek ve insan haklarını desteklemek üzere gerçekleştirdiği aktivitelerine Türkiye'deki darbe sürecini de ekledi. Yarın gerçekleştirilecek Türkiye brifingine, Gülen'in onursal başkanlığını yaptığı Ortak Değerler İçin İttifak'ın yöneticisi Alp Aslandoğan dışında, PEN Amerika'dan Dr. Karin Karlekar da konuşmacı olarak davet edildi. Brifingde şimdilik Türkiye'yi eleştiren isimler dışında kimse konuşmacı değil.

BAŞKAN FETÖ SEMPATİZANI

Komisyonun Başkanı, Cumhuriyetçi Milletvekili Chris Smith'in Fetullahçı Terör Örgütü'ne sempatisi biliniyor. Smith, darbe girişiminden bir gün önce ABD Kongresi'ne gönderdiği konuşmasında Gülenciler'i, "Eğitime önem veren, ılımlı ve İslami kentsel bir hareket" diyerek övmüştü. Komisyonun Başkan Yardımcısı Cumhuriyetçi Senatör Roger Wicker ise 2015'te ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e yönelik FETÖ'nün desteğinde hazırlanan bir mektubun eş imzacılığını yapmıştı. Amerikan medyasına göre Gülenciler'in kampanyasına bağış yaptığı isimler arasında senatör Wicker da var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber