Sudan'da Türkçe öğrenmek için sıraya girdiler

Hartum'da kasım ayında açılan Yunus Emre Enstitüsü, eğitime başladığı ilk ayda ülke genelinde 346 kursiyer sayısına ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2016 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sudan'da Türkçe öğrenmek için sıraya girdiler

Türk dilini, sanatını ve kültürünü tanıtmak amacıyla dünyanın dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, Sudan'da da büyük ilgiyle karşılaştı.

Hartum Yunus Emre Müdürü Feyzullah Bahçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl süren bina yapım çalışmalarının ardından Hartum'daki merkezin kasım ayında faaliyetlerine başladığını söyledi.

Bahçi, enstitünün henüz resmi açılışın yapılmamış olmasına rağmen ilk ay 346 öğrenciye ders vermeye başladıklarını belirterek, "Sırada 85 kişi daha bekliyor. Sırada bekleyen öğrencilerimiz için yeni okutman talep ettik." dedi.

Her yaştan kursiyerin Hartum Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrendiği söyleyen Bahçi, "Hartum'daki merkezimizde farklı düzeylerde toplam 183 öğrencimiz var. Darfur'da bulunan Nyala - Türk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de Türkçe dersleri vermeye başladık ve şimdiden 100 öğrencimiz oldu." diye konuştu.

Başkentteki bir yetimhanede de Türkçe eğitimi verdiklerini aktaran Bahçi, 12-16 yaş arasındaki 63 öğrencinin burada Türkçe öğrenmeye başladığını dile getirdi.

Bahçi, Türkçe derslerinin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleriyle de Türkiye'nin birikimini Sudan halkına aktarmayı hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'ye karşı çok ciddi bir sevgi ve teveccüh hakim. Bize düşen görev bu beklentiye en iyi şekilde cevap vermek." ifadelerini kullandı.

40 ülkede 51 merkezle faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitüsü, 2009 yılından bu yana 99 binden fazla kişiye Türkçe öğretti ve Türk kültürünü tanıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber