15 Temmuz şehidinin hayali gerçek olacak

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Sümer Deniz'in, ailesi için kurduğu "bahçeli ev" hayali, bir hayırseverin bağışladığı arsa sayesinde gerçeğe dönüşecek. Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsanın tapusu, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı aracılığıyla şehit eşi Emine Deniz'e verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2016 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
15 Temmuz şehidinin hayali gerçek olacak

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Sümer Deniz'in, ailesi için kurduğu "bahçeli ev" hayali, bir hayırseverin bağışladığı arsa sayesinde gerçeğe dönüşecek. Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsanın tapusu, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı aracılığıyla şehit eşi Emine Deniz'e verildi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerine gerek kamu kuruluşları gerekse hayırsever vatandaşlardan bağış ve yardımlar gelmeye devam ediyor.

15 Temmuz gecesi, darbe girişimini engellemek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde darbecilerin açtığı ateşle vurularak şehit olan 42 yaşındaki Sümer Deniz'in, ailesi için kurduğu "bahçeli ev" hayali de bir hayırseverin yardımıyla gerçekleşecek.

İki çocuk babası su dağıtıcısı Sümer Deniz'in hayattayken hayalini kurduğu bahçeli ev için arsa, bir hayırsever tarafından şehidin eşine bağışlandı.

Şehidin eşi Emine Deniz, her zaman bahçeli bir ev sahibi olma hayalleri kurduklarını dile getirerek, "Sümer, 'bir arsa alıp ev yaptıralım, önünde de bahçesi olsun' diyordu. ama onun geleceğe dair çok büyük planları yoktu. Ben çok hayal kurardım. Sürekli bir plan içerisindeydim ama o öyle değildi. Ev hayalimi inşallah gerçekleştireceğim." dedi.

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz günü Kayseri'de olduğunu belirten Deniz, Ankara'daki eşi ile gün boyunca konuştuklarını, akşam saatlerinde tekrar aradığında ise eşinin kendisine "ortalığın çok karışık olduğunu" söylediğini aktardı. Gece 01.50'de yeniden aradığında telefona çıkan kişinin eşinin hastanede olduğunu ve uçaktan atılan mermilerden koluna küçük bir parça saplandığını ilettiğini anlatan Deniz, daha sonra eşinin kalbinden vurularak şehit olduğunu öğrendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, halka yaptığı "darbe girişimine direnin" çağrısından dolayı şükran duyguları beslediğini dile getiren Deniz, "Belki o çağrıyı yapmasaydı bu kadar insan gitmeyecek, şehit olamayacaktı ve Sümer de o makama erişemeyecekti. Ben kendisine 'Allah razı olsun' diyorum. İyi ki böyle bir çağrı yapıp eşimin şehit olmasına vesile olmuş. Vatanı kurtarmak için gittiler ve şehitlik unvanını aldılar." diye konuştu.

- "Çocuklarıma Sümer masalları anlatıyorum"

Akşamları eşinin yolunu gözlediğini vurgulayan Deniz, eşini kaybettikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Akşamları herkesin eşi evine gelirken benim eşim gelmiyor. Kabullenmek istemiyoruz, rüyamızda görmek için Allah'a yalvarıyoruz. Çocuklarım babalarını özlüyor, akşamları onlara Sümer masalları anlatıyorum. Resimlerine bakıp konuşuyoruz, oyunlar oynuyoruz. Oğlum geceleri sayıklayarak uyanıyor. 'Anne yalvar Allah'a, dua et babamı rüyamda göreyim ne olur' diye bana geliyor. 'Ne olur babamın ellerini rüyamda göreyim' diyor. Babasının yaptığı şeyleri şimdi o yapıyor. Sümer bana nasıl hitap ettiyse o da o şekilde hitap etmeye çalışıyor."

Deniz, devletin 15 Temmuz gecesi şehit olanları unutmadığını ve unutturmadığını ifade ederek, devletin bağladığı şehitlik maaşı ile geçimlerini sağladıklarını söyledi.

Şehit eşi olmaktan duyduğu gururu ifade eden Deniz, şunları kaydetti:

"Caddelerde, sokaklarda eşimin ismi her yerde. Okullarda derslerde anlatılıyor. O kadar güzel hediyeler geliyor ki ben çocuklarıma babalarının ne kadar büyük bir kahraman olduğunu anlatabileceğim. 2 okula ismi verilerek eşimin adı ölümsüzleştirildi. Maddi olarak zaten devletimiz çok destek veriyor. Sadece manevi olarak zorlanıyoruz. 15 Temmuz şehitlerinin ailelerini anlıyorum. Allahımın bizlere sabır vermesini istiyorum. Çok büyük bir gurur."

-Hayırsever, 15 şehit ailesine daha arsa bağışlayacak

Deniz ailesinin kurduğu bahçeli ev hayalinin gerçeğe dönüşebilmesi için bir hayırsever tarafından bağışlanan, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsanın tapusu, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı aracılığıyla şehit eşi Emine Deniz'e verildi.

Vakıf Genel Müdürü Gaye Akyıldız, yapılan bağış için hayırsevere vakıf yönetimi olarak teşekkür ederek, ileriki günlerde hayırseverin 15 şehit ailesine daha aynı bölgeden arsa bağışında bulunacağını bildirdi.

Akyıldız, hayırseverin, küçük yaştaki şehit çocuklarının geleceklerini garanti altına almak için böyle bir bağış yapma isteğini kendilerine ilettiğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber